Τρίτη 18 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ»
Επιτυχημένη η παρουσίαση του βιβλίου στην Κεφαλονιά

Ιδιαίτερα επιτυχημένη ήταν η παρουσίαση του βιβλίου «Χαρίλαος Φλωράκης και Λαϊκό Κίνημα» στην Κεφαλονιά. Πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση της ΝΕ Κεφαλονιάς και Ιθάκης του ΚΚΕ και παραβρέθηκε την Κυριακή το βράδυ στο Εργατικό Κέντρο προκειμένου να παρακολουθήσει την παρουσίαση του βιβλίου από την ιστορικό Δώρα Μόσχου, καθώς ο έτερος παρουσιαστής και συγγραφέας του βιβλίου Χρήστος Θεοχαράτος δεν κατάφερε να δώσει το «παρών», λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων.

Η Δώρα Μόσχου, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, αναφερόμενη στη ζωή και τη δράση του Χαρίλαου Φλωράκη, τόνισε μεταξύ άλλων πως «με το παράδειγμά του, καταδεικνύει ότι το ΚΚΕ, ως κόμμα στηριγμένο στην επιστημονική κοσμοθεωρία του μαρξισμού - λενινισμού, προάγει την επιστήμη έτσι ώστε να ωφελήσει την εργατική τάξη και το κίνημά της. Από την άλλη πλευρά, διαπλάθει τα στελέχη του ώστε να είναι ολοκληρωμένοι άνθρωποι, που συνδυάζουν την πρακτική, καθημερινή δουλιά, την οργάνωση των μαζών, με την ανάπτυξη της θεωρίας, της επιστήμης, αλλά και της προσωπικότητάς τους, μέσα από τη συλλογική δράση και εξαιτίας της».

Στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων, παραβρέθηκαν ο νομάρχης Διονύσης Γεωργάτος, ο δήμαρχος Αργοστολίου Γεράσιμος Φόρτες, ο αντιδήμαρχος Αργοστολίου Γιώργος Τσιλιμιδός, ο υποψήφιος νομάρχης Δημήτρης Ματζουράτος, ο υποψήφιος δήμαρχος Αργοστολίου Διονύσης Τζανάτος, ο ιστορικός Αγγελοδιονύσης Δεμπόνας κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ