Τρίτη 18 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στη Μεσσηνία περιόδευσε ο Αντώνης Σκυλλάκος

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή το βράδυ, με μεγάλη συγκέντρωση στους Γαργαλιάνους, η διήμερη περιοδεία του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ, Αντώνη Σκυλλάκου, στη Μεσσηνία και ιδιαίτερα στην ύπαιθρο.

Το πλούσιο πρόγραμμα του στελέχους του ΚΚΕ που επισκέφτηκε χωριά στη Μεσσήνη, στην Τριφυλία και στην Πυλία, όπου είχε επαφές με εκπροσώπους παραγωγών, αγροτικά στελέχη αλλά και τον αγροτικό κόσμο της περιοχής, του έδωσαν τη δυνατότητα να σχηματίσει εικόνα, από «πρώτο χέρι», για τα οξυμένα προβλήματα των αγροτών στην περιοχή.

Η συνεχής συρρίκνωση του εισοδήματός τους από την αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ έχει οδηγήσει πολλούς αγρότες είτε σε εγκατάλειψη της υπαίθρου είτε σε δανεισμούς που έχουν φέρει στο χείλος της καταστροφής πολλές οικογένειες καθώς δεν μπορούν να ανταποκριθούν στην εξόφληση των δανείων. Ειδικά αυτή την εποχή, οι τιμές στα οπωροκηπευτικά είναι εξευτελιστικές, κάτω του κόστους παραγωγής, με αποτέλεσμα οι αγρότες να έχουν περιέλθει σε απόγνωση.

Ο Αντ. Σκυλλάκος, σε συζητήσεις που είχε με τους αγρότες και τα στελέχη τους, αλλά και στην ομιλία του επισήμανε την ανάγκη της έντασης των αγώνων ώστε να ανατραπεί η αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης, που μέσω της ΚΑΠ - στα πλαίσια της ενδιάμεσης αναθεώρησής της έρχονται νέα αντιαγροτικά μέτρα - οδηγεί στο ξεκλήρισμα τη μικρομεσαία αγροτιά. Παράλληλα, υπογράμμισε πως η ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας - η οποία θα αξιοποιεί όλες τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας σε όλους τους τομείς - θα στηρίζεται σε παραγωγικούς συνεταιρισμούς, που θα δημιουργούν τα μικρομεσαία αγροτικά νοικοκυριά.

Η πρόταση του ΚΚΕ, τόνισε στη συνέχεια το στέλεχος του κόμματος, είναι η συσπείρωση της εργατικής τάξης, της μικρομεσαίας αγροτιάς και των επαγγελματοβιοτεχνών σε ένα λαϊκό μέτωπο που θα συγκρούεται με τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές και θα διεκδικεί μαζί με τη λύση των καθημερινών προβλημάτων την εξουσία για τη λαϊκή εξουσία και οικονομία και κατέληξε, επισημαίνοντας, πως οι επικείμενες Νομαρχιακές και Δημοτικές εκλογές αποτελούν μια καλή ευκαιρία ώστε ο λαός με την ψήφο του να μη νομιμοποιήσει αντιλαϊκά σχέδια και σενάρια που πρόκειται να δρομολογηθούν, και μέσω των εκλογών, από τις δυνάμεις του δικομματισμού και των εταίρων τους, αλλά να αναδείξει νομάρχες και δημάρχους αγωνιστές.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ