Τρίτη 18 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Η «ΣΕΙΡΑ» ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑΣ

ΜΟΝΟΚΡΑΤΟΡΙΑ: «Χρονικό ενός προαναγγελθέντος "περιπάτου" ήταν ο β` γύρος των βουλευτικών εκλογών για τη γαλλική Κεντροδεξιά, η οποία απολαμβάνει την ευχάριστη προοπτική μιας πενταετούς μονοκρατορίας. Επιπλέον, μετά το σχηματισμό κεντροδεξιών κυβερνήσεων τους τελευταίους μήνες σε Ολλανδία, Ιταλία, Δανία και Πορτογαλία, οι Γερμανοί Χριστιανοδημοκράτες αποκτούν ψυχολογικό προβάδισμα εν όψει των κρίσιμων εκλογών του Σεπτεμβρίου (Γ. Παπαδάτος - «ΕΘΝΟΣ»).

«ΑΝΑΤΡΟΠΗ»(!): «Εάν επιβεβαιωθεί αυτή η σαρωτική νίκη της Κεντροδεξιάς που της χαρίζει τη μεγαλύτερή της κοινοβουλευτική πλειοψηφία από το 1993, ο Σιράκ θα έχει πλέον τα χέρια του ελεύθερα να προβεί στην ...ανατροπή των πολιτικών που προώθησε η γαλλική Κεντροαριστερά όσο διάστημα κυβερνούσε τη χώρα. Συγκεκριμένα, ο Σιράκ δεσμεύτηκε προεκλογικά ότι θα προβεί σε μεταρρύθμιση του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης της χώρας, ώστε να μοιάζει περισσότερο με το αμερικανικό μοντέλο, να υποβαθμίσει τη λειτουργία του 35ωρου και να προχωρήσει σε ιδιωτικοποιήσεις». (Αμαλία Νεγρεπόντη - «ΝΕΑ»).

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΣΙΡΑΚ: «Στη Γαλλία δε θριάμβευσαν οι επικοινωνιολόγοι, αλλά η πολιτική ουσία. Η Κεντροαριστερά τιμωρήθηκε σκληρά για τα κυβερνητικά λάθη και τις παραλείψεις της και η Κεντροδεξιά επιβραβεύτηκε, γιατί βελτίωσε τις θέσεις της σε ζητήματα που αφορούν στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, στον περιορισμό της μετανάστευσης, στην ενίσχυση όσων οδηγήθηκαν στο οικονομικό, κοινωνικό περιθώριο. Οι πολύ σωστές θέσεις της γαλλικής Κεντροδεξιάς δείχνουν το δρόμο που θα πρέπει να ακολουθήσουμε στην Ελλάδα» (Γ. Κύρτσος - «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ»).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ