Τετάρτη 12 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΠΟΠΟΜΠΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
«Παρεξήγηση» ήταν η «πολιτική αθλιότητα»...

Σε... «παρεξήγηση» επιχείρησε να αποδώσει χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος την - κατά τον Αλ. Παπαδόπουλο - «πολιτική αθλιότητα» που διέπραξαν εναντίον του οι συνεργάτες του πρωθυπουργού, οι οποίοι μετά τη συνάντηση με τον Κ. Σημίτη φρόντισαν να διαρρεύσουν στα ΜΜΕ το «διάλογο» που διεμείφθη μεταξύ των δυο αντρών, όπου ο πρωθυπουργός φέρεται να μιλά με σκαιό τρόπο στον αποπεμφθέντα υπουργό του.

Ο Χρ. Πρωτόπαπας εμφανώς ενοχλημένος και ο ίδιος από τις ενέργειες του πρωθυπουργικού συμβούλου Γ. Πανταγιά, στον οποίο καταλογίζεται από τον τέως υπουργό Υγείας η «απρέπεια» και η διακίνηση «ψευδών» πληροφοριών για τα όσα ειπώθηκαν στη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, δήλωσε ότι ο ίδιος είναι που εκφράζει τις κυβερνητικές θέσεις και ουδείς άλλος γύρω από το θέμα, παραπέμποντας στις δηλώσεις που είχε κάνει πριν τη διαρροή. Πληροφορίες αναφέρουν, δε, ότι ο υπουργός Τύπου προσπάθησε να θέσει το θέμα της παράλληλης λειτουργίας του Γ. Πανταγιά και στη χτεσινή συνεδρίαση του «πρωινού καφέ», αλλά ο πρωθυπουργός δεν επέτρεψε να συνεχιστεί το θέμα, καλύπτοντας ουσιαστικά το σύμβουλό του... Πάντως δεν αποκλείεται η υπόθεση να επανέλθει στην αυριανή συνεδρίαση του «επικοινωνιακού επιτελείου» της κυβέρνησης.

Η ορκωμοσία του Κ. Στεφανή θα γίνει αύριο, οπότε και θα συμμετάσχει στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου που θα ακολουθήσει. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ερωτηθείς για τις αρνητικές αντιδράσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ, λόγω της επιλογής ενός εξωκοινοβουλευτικού για τη θέση του υπουργού Υγείας, υποστήριξε ότι «δεν είναι η πρώτη φορά, ούτε η τελευταία στην κοινοβουλευτική ιστορία της Ελλάδας, όπου ο πρωθυπουργός επιλέγει έναν υπουργό που δεν ανήκει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα».

Στο μεταξύ σήμερα ο πρωθυπουργός θα έχει συνεργασία με το γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Κ. Λαλιώτη ενόψει της απογευματινής συνεδρίασης του ΕΓ, με αντικείμενο την προετοιμασία της οργανωτικής συνδιάσκεψης. Με αυτό το αντικείμενο θα συνεδριάσει, άλλωστε, Παρασκευή και Σάββατο η ΚΕ του ΠΑΣΟΚ, όπου τόσο οι εξελίξεις με τον Αλ. Παπαδόπουλο, όσο και με το ασφαλιστικό, αλλά και το θέμα του ευρωστρατού, δεν αποκλείεται να φορτίσουν το κλίμα. Ενα κλίμα που επιβαρύνεται κι άλλο μετά την απόφαση του Δ. Αβραμόπουλου για διάλυση του ΚΕΠ, καθώς στο ΠΑΣΟΚ (παρά τις περί του αντιθέτου δηλώσεις του Χρ. Πρωτόπαπα) εκτιμούν ότι πρόκειται για εξέλιξη που ευνοεί τη ΝΔ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ