Τετάρτη 12 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
Νίκη των εργαζομένων στο Δήμο Μεσολογγίου

Με οργανωμένο αγώνα, ενωμένοι οι εργάτες και οι υπάλληλοι του Δήμου Μεσολογγίου κατάφεραν να πάρουν από το Δήμο ένα μέρος από τα χρήματα που τους χρωστούσε για τη χρονική περίοδο 1990 - 1995. Θα λάβουν, δηλαδή, σύμφωνα με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (Δευτέρα 10/6/2002) σε δύο δόσεις, μία στις 31 Ιούλη και μία στις 31 Δεκέμβρη, το 60% του πριμ παραγωγικότητας που τους χρωστά ο Δήμος για τα έτη1994 και 1995. Οσον αφορά στα αναλώσιμα των εργατών, για το ρουχισμό θα γίνει δημοπρασία και η διανομή γάλακτος θα αρχίσει αμέσως. Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που έγινε παρουσία των εργατοϋπαλλήλων, όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι συμφώνησαν ότι το αίτημά τους θα πρέπει να ικανοποιηθεί, εκτός από τον δήμαρχο της πόλης κ. Ρετάσο που πιστεύει ότι οι εργαζόμενοι δε δικαιούνται τα χρήματα αυτά.

Οι εργατοϋπάλληλοι του Δήμου, με απόφαση Γενικής Συνέλευσης, είχαν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας την προηγούμενη βδομάδα, ενώ ο δήμαρχος είχε ασκήσει δίωξη εναντίον τους με την αιτιολογία ότι η επίσχεση είναι παράνομη. Στη δίκη που έγινε την περασμένη Πέμπτη, το δικαστήριο δικαίωσε τους εργατοϋπάλληλους, καθώς αποφάσισε ότι πρέπει να τηρηθεί η απόφαση που είχαν πάρει από κοινού η Επιτροπή του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία συγκροτήθηκε για την επίλυση του ζητήματος, και οι εργατοϋπάλληλοι και να τεθεί το αίτημά τους στο Δημοτικό Συμβούλιο και αυτό να αποφασίσει.

Η Αχτίδα Μεσολογγίου του ΚΚΕ τάχτηκε υπέρ του δίκαιου και χρόνιου αιτήματος των εργαζομένων και καταδίκασε την αδιάλλακτη στάση του δημάρχου. Σημειώνοντας ότι προσέφυγε σε νομικίστικα τερτίπια, προκειμένου να αποφύγει τις υποχρεώσεις του απέναντι στους εργαζόμενους, ενώ από την άλλη παρατηρείται διασπάθιση του δημόσιου χρήματος, για να γίνουν έργα βιτρίνας ενόψει των δημοτικών εκλογών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ