Τετάρτη 12 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Προσχεδιασμένο επεισόδιο κατά μελών της ΚΝΕ

Αναφορά του δήμαρχου Πετρούπολης, που ζητάει να γίνει Ενορκη Διοικητική Εξέταση, κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Αντ. Σκυλλάκος και Λ. Κανέλλη

Αναφορά του δήμαρχου Πετρούπολης, Γ. Γιώγου, με την οποία καταγγέλλει την προκλητική συμπεριφορά αστυνομικών σε βάρος του ίδιου και μελών της ΚΝΕ, που αφισοκολλούσαν και μάλιστα με την άδεια του Δήμου, κατέθεσαν προς το προεδρείο της Βουλής για τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, οι βουλευτές του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος και Λιάνα Κανέλλη.

Το περιστατικό συνέβη την 1η Ιούνη, όταν συνεργείο από τρία μέλη της ΚΝΕ ξεκίνησαν να αφισοκολλούν την ίδια ώρα που και άλλα συνεργεία κολλούσαν αφίσες του υποψηφίου δημάρχου του ΠΑΣΟΚ στην πόλη.

Την ώρα της αφισοκόλλησης σταμάτησε πλάι τους ΙΧ με συμβατικές πινακίδες κυκλοφορίας στο οποίο επέβαιναν τρία άτομα με πολιτικά, οι οποίοι ζήτησαν από τα μέλη της ΚΝΕ να τους παραδώσουν μια αφίσα για να την ελέγξουν.

Μετά από την άρνηση των μελών της ΚΝΕ να πάνε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής και την απαίτησή τους να τηλεφωνήσουν στον δήμαρχο, οι αστυνομικοί τους επιτέθηκαν, τους πέταξαν στο έδαφος, προσπαθώντας βίαια να τους βάλουν χειροπέδες. «Ο ένας μάλιστα από τους αστυνομικούς, ο δόκιμος αστυφύλακας Τουφεξής, χτύπησε τον ένα νεολαίο στο πρόσωπο και αυτός του ανταπέδωσε το χτύπημα», επισημαίνει ο Γ. Γιώγος.

Οταν ο δήμαρχος έφτασε μετά από τηλεφώνημα του γιου του --που ήταν ένας από τους νεολαίους-- ζήτησε εξηγήσεις για τη συμπεριφορά των αστυνομικών, δεδομένου ότι η αφισοκόλληση ήταν απολύτως νόμιμη. Μετά από διαπληκτισμούς, οι αστυνομικοί επειδή «έτσι ήθελαν», επέμεναν να πάνε οι νέοι στο ΑΤ.

Ο δήμαρχος αρνήθηκε να επιτρέψει τη βίαιη προσαγωγή τους στο ΑΤ και τότε έφτασαν στον τόπο ενισχύσεις μεταξύ των οποίων και ο αξιωματικός Κολοβός, που έδωσε εντολή για τη βίαιη προσαγωγή όλων στο ΑΤ Πετρούπολης. Προσπάθησαν, μάλιστα, να επιβιβάσουν βίαια σε ένα αυτοκίνητο και τον δήμαρχο, ενώ τους νέους τους πέταξαν κάτω, προσπαθώντας να τους βάλουν χειροπέδες. Το συμβάν «έληξε» μετά από διαμαρτυρία και των κατοίκων, και αφού ο Κολοβός πήρε τις ταυτότητες των δύο μελών της ΚΝΕ.

«Κατά τη γνώμη μου δεν ήταν μια απλή υπέρβαση εξουσίας από τους συγκεκριμένους αστυνομικούς, αλλά ένα προσχεδιασμένο επεισόδιο ενταγμένο σε μια λογική όξυνσης ενόψει των δημοτικών εκλογών. Πώς αλλιώς εξηγείται ότι ο "έλεγχος" αφορούσε μόνο την ΚΝΕ, και όχι τους αφισοκολλητές του κυβερνητικού υποψηφίου;», επισημαίνει στην αναφορά ο Γ. Γιώγος. Ρωτά, επίσης, «γιατί δεν έδωσαν τα στοιχεία των τριών αστυνομικών, όταν ζητήθηκαν κατ' επανάληψη από τον δήμαρχο;».

Για όλα τα παραπάνω, ο δήμαρχος ζητά να γίνει έρευνα ΕΔΕ και να ληφθούν αποφασιστικά μέτρα για να μην επαναληφθούν άλλη φορά, ούτε σαν απλή υπέρβαση αρμοδιότητας από την αστυνομία.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αστυνομικοί κακοποίησαν ανάπηρη γυναίκα στο ΑΤ Ομόνοιας!(2019-12-24 00:00:00.0)
Ο αυταρχισμός θα πάρει απάντηση(2015-05-09 00:00:00.0)
Νέο κρούσμα βίας σε βάρος μετανάστη εργάτη(2009-03-05 00:00:00.0)
Με τη δράση αποκρούεται η τρομοκρατία(2001-03-27 00:00:00.0)
"Ενοχλούν" οι αφίσες του Φεστιβάλ(1999-09-03 00:00:00.0)
Επιχείρηση τρομοκράτησης μελών της ΚΝΕ(1997-11-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ