Τετάρτη 12 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Ποιος «αγωνιά» για την Υγεία;

Η εσκεμμένη προβολή ανησυχιών για την τύχη της «μεταρρύθμισης» έχει στόχο να διασφαλιστεί ότι θα συνεχιστεί απρόσκοπτα και χωρίς τον Αλ. Παπαδόπουλο

Του Ανδρέα Πετρουλάκη από την «Καθημερινή»
Του Ανδρέα Πετρουλάκη από την «Καθημερινή»
Η «μεταρρύθμιση» στην Υγεία τι θα απογίνει; Θα «παγώσει» ή όχι μετά τον αποκεφαλισμό του Αλ. Παπαδόπουλου; Ο νέος υπουργός Υγείας θα «τα βρει» με το καθηγητικό κατεστημένο από το οποίο προέρχεται και θα υποκύψει στα «ενδονοσοκομειακά συμφέροντα»; Δεν κρύβουν την ανησυχία τους, κυρίως οι φιλοκυβερνητικές εφημερίδες, για την τύχη της «μεταρρύθμισης» χωρίς τον Αλ. Παπαδόπουλο στο υπουργείο Υγείας.

Γιατί όμως; Μήπως δε γνωρίζουν ότι η πολιτική απαξίωσης και διάλυσης της δημόσιας Υγείας προς όφελος των μεγαλοκαρχαριών, που νέμονται ήδη το χώρο, αποτελεί συλλογική κυβερνητική επιλογή; Μήπως δε γνωρίζουν ότι η πλήρης εμπορευματοποίηση της Υγείας είναι διακηρυγμένος και αμετακίνητος στόχος τόσο από την εκλεκτή τους κυβέρνηση όσο και από την ΕΕ; Μήπως δε γνωρίζουν ότι ένας υπουργός δεν κάνει ποτέ «του κεφαλιού του»;

Ασφαλώς και τα γνωρίζουν όλα αυτά άριστα. Η εσκεμμένη προβολή ανησυχιών έχει στόχο ακριβώς να διασφαλιστεί ότι η «μεταρρύθμιση» θα συνεχιστεί και χωρίς τον Αλ. Παπαδόπουλο, τον οποίο πάντοτε στήριζαν ολόπλευρα και «θαύμαζαν» επειδή δε λογάριαζε το «πολιτικό κόστος». Ακόμα περισσότερο, θέλουν να διασφαλιστεί ότι δε θα υπάρξουν ανεπιθύμητες καθυστερήσεις ούτε θα χαλαρώσουν οι ρυθμοί υλοποίησης της «μεταρρύθμισης».

Προσφέρουν, λοιπόν, πολύτιμη βοήθεια στην κυβέρνηση και κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να «σπρώξουν» τον νέο υπουργό να κινηθεί «ταχέως». Με ευχαρίστηση, λοιπόν, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος βγήκε χτες να διαβεβαιώσει ότι «η μεταρρύθμιση στο χώρο της Υγείας θα προχωρήσει. Η πολιτική μας στο χώρο της Υγείας θα εφαρμοστεί».

Οι «ανησυχίες» τους, βέβαια, δε συμπίπτουν με τις ανησυχίες των λαϊκών μαζών, οι οποίες διαπιστώνουν με οδυνηρό τρόπο ότι όσο προχωράει η «μεταρρύθμιση» τόσο περισσότερο οι παρεχόμενες υπηρεσίες Υγείας γίνονται πιο ακριβές, τόσο πιο πολύ «βγαίνουν μπροστά» τους τα ιδιωτικά συμφέροντα.


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ
Παναγιώτης ΚΑΚΑΛΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ