Τετάρτη 12 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΙΩΑΝΝΙΝΑ
Συσπείρωση πολιτών στη «Δημοτική Αγωνιστική Κίνηση»

Ο Σπ. Εργολάβος, υποψήφιος δήμαρχος της Κίνησης που συγκροτήθηκε από τη «Δημοτική Αγωνιστική Συσπείρωση» και την «Ανεξάρτητη Αγωνιστική Κίνηση»

Ο Σπύρος Εργολάβος ανακηρύχτηκε υποψήφιος δήμαρχος Ιωαννίνων και επικεφαλής της «Δημοτικής Αγωνιστικής Κίνησης», αργά το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας, στην κατάμεστη αίθουσα του κέντρου «Λιθαρίτσια» της πόλης.

Η «Δημοτική Αγωνιστική Κίνηση» (ΔΑΚ) δημιουργήθηκε από τη συνεργασία της «Δημοτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης» και της «Ανεξάρτητης Αγωνιστικής Κίνησης». Ο υποψήφιος δήμαρχος κατάγεται από την Παραμυθιά του νομού Θεσπρωτίας, είναι πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών και εργάστηκε ως καθηγητής στη δημόσια δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Είχε εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος Ιωαννίνων το 1982 με το συνδυασμό του Σ. Κατσαδήμα, για μια τετραετία και διατέλεσε αντιδήμαρχος την περίοδο 1983 - 1986. Ο Σπ. Εργολάβος έχει πλούσια εμπειρία στα δημοτικά πράγματα της πόλης, ενώ έχει εκδώσει και βιβλία, μερικά από τα οποία είναι: «Η δίκη της Πρίντζου», «Η Ζωσιμαία Σχολή Ιωαννίνων», «Τα Ζαγοροχώρια στις αρχές του αιώνα», «Ηπειρωτικά κληροδοτήματα», «Μνήμη Ζωσιμαίας σχολής».

Στην εκδήλωση ανακήρυξής του, τη συζήτηση άνοιξαν εκπρόσωποι και από τις δύο δημοτικές κινήσεις: ο Γ. Κωστούλας, από την «Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση» και ο Η. Πολύμερος, από τη «Δημοτική Αγωνιστική Συσπείρωση».

Κατά την ομιλία του ο υποψήφιος δήμαρχος υπογράμμισε ότι η ΔΑΚ δημιουργήθηκε από απλούς πολίτες που ενδιαφέρονται και αγωνιούν για το μέλλον αυτής της πόλης και της περιοχής, κι όχι από τους γνωστούς μηχανισμούς της κεντρικής εξουσίας ή από τα γνωστά πολιτικά και παραπολιτικά κέντρα της περιοχής, που την έχουν καταδικάσει σε μαρασμό και απομόνωση. Τόνισε επίσης, ότι το χρέος και η ευθύνη είναι μεγάλο, τόσο γι' αυτούς που είχαν την πρωτοβουλία να δημιουργηθεί αυτός ο συνδυασμός, όσο και για τους πολίτες των Ιωαννίνων, μιας πόλης με μεγάλη ιστορία και παραδόσεις. Η πόλη των Ιωαννίνων ταλανίζεται από πολλά προβλήματα, όπως τόνισε ο Σπ. Εργολάβος, επισημαίνοντας κάποια από τα βασικά, όπως η απομόνωση, η φτώχεια και η ανεργία, το πρόβλημα της ύδρευσης, το αποχετευτικό δίκτυο, το κυκλοφοριακό, η χωματερή.

Στην εκδήλωση ανακήρυξης παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της ΝΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ, της ΝΕ Ιωαννίνων του ΔΗΚΚΙ, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πασσαρώνας και εκπρόσωποι μαζικών φορέων του νομού.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μπαράζ δημοτικού χαρατσώματος(2003-07-15 00:00:00.0)
Ρήξη με την αντιλαϊκή πολιτική(2002-07-11 00:00:00.0)
Ο Στέλιος Ορφανός υποψήφιος δήμαρχος(2002-02-12 00:00:00.0)
Δεν έχουμε ανάγκη από "σωτήρες", αλλά από αγώνες(1998-09-16 00:00:00.0)
Πλατιά επιτροπή στήριξης των αγωνιστικών συνδυασμών(1998-08-26 00:00:00.0)
Να παλέψουμε μαζί!(1998-06-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ