Τετάρτη 12 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Εφυγε» η Θεοδώρα Χάνη

Την παλαίμαχη κομμουνίστρια Θεοδώρα Χάνη, αποχαιρέτησαν χτες πολλοί σύντροφοι και συναγωνιστές της στην τελευταία της κατοικία. Η Θεοδώρα Χάνη «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 91 ετών, αφήνοντας πίσω της μια «πλούσια» αγωνιστική παρακαταθήκη και το παράδειγμα μιας αταλάντευτης κομμουνίστριας, που μέχρι την τελευταία στιγμή διακήρυττε τις αξίες και τα ιδανικά του ΚΚΕ.

Η ζωή της Θεοδώρας Χάνη ήταν συνυφασμένη με τους αγώνες για την ελευθερία της πατρίδας, για το σοσιαλισμό, για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Αγωνίστηκε μέσα από τις γραμμές της Εθνικής Αντίστασης, του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, φυλακίστηκε και εξορίστηκε σε πολλά κολαστήρια, συμμετείχε ενεργά στο γυναικείο κίνημα, ενώ διατέλεσε στέλεχος του ΚΚΕ.

Στην κηδεία της, που έγινε από το νεκροταφείο της Λάρισας, παραβρέθηκαν αντιπροσωπείες της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Γ. Χώτο γραμματέα, της ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Τ. Τσιαπλέ γραμματέα, του Συμβουλίου Περιοχής Θεσσαλίας της ΚΝΕ, του Νομαρχιακού Συμβουλίου Λάρισας της ΚΝΕ, της ΠΕΑΕΑ κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ