Τετάρτη 12 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΝΕΑΠΟΛΗ
Ο Γ. Κοτσαηλίδης υποψήφιος δήμαρχος

Σε μεγάλη συγκέντρωση στη Νεάπολη έγινε η ανακήρυξη του επικεφαλής της «Αγωνιστικής Εκφρασης Νεάπολης» και υποψήφιου δημάρχου Γιάννη Κοτσαηλίδη.

Οπως εξήγησε στην ομιλία του ο Γ. Κοτσαηλίδης, «ο προβληματισμός και η ανησυχία για τον τόπο μας, το μέλλον του, την πρόοδό του και την ανάπτυξή του είναι μερικοί από τους βασικούς λόγους, που μας οδήγησαν στη δημιουργία της κίνησης». Υπογράμμισε ότι η «Αγωνιστική Εκφραση Νεάπολης» θα αγωνιστεί για μια Τοπική Αυτοδιοίκηση στην υπηρεσία του ανθρώπου, με δικαιοσύνη, αλληλεγγύη, ισομερή κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη. Μια ΤΑ, πρόσθεσε, με πολιτικό ρόλο και όχι ρόλο διαχειριστή πολιτικών επιλογών της κεντρικής διοίκησης, όπως επιθυμούν ΕΕ και άλλα διεθνή κέντρα ελέγχου και εξουσίας.

«Εχουμε ένα έργο πολύ δύσκολο και δεν είναι ότι εμείς έχουμε τις μαγικές λύσεις. Οι λύσεις θα γίνουν μαγικές εάν επαναφέρουμε όλο τον κόσμο στη συμμετοχή», τόνισε.

Επίσης, ο Γ. Κοτσαηλίδης παρουσιάζοντας τη διακήρυξη Αρχών της Κίνησης επισήμανε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να αντισταθεί και να διεκδικήσει την ανατροπή της απαράδεκτης κατάστασης, καθώς και της ομηρίας της από την κεντρική εξουσία. «Να πάψει να έχει η ΤΑ το ρόλο του μηχανισμού επικύρωσης και διεκπεραίωσης ειλημμένων αποφάσεων και επιλογών της κρατικής εξουσίας, που συμπλέει με την ΕΕ, είπε. Επίσης να αγωνιστεί για μια άλλη πόλη, μια νέα πόλη και κοινωνία, αντάξια της αγάπης και του ενδιαφέροντος των πολιτών της. Μια πόλη που μπορεί να γίνει υπόδειγμα για την ποιότητα των υποδομών και της κοινωνικής της ζωής. Να στοχεύει σε συνεχή αναβάθμιση και πρόοδο της κοινωνίας, της πόλης, του περιβάλλοντος και της κοινωνικής ζωής».

Τους συγκεντρωμένους χαιρέτισαν ο Μανώλης Τασόπουλος και ο Σωκράτης Ανδρικίδης, ενώ ανάμεσα στους παραβρισκόμενους ήταν ο υποψήφιος νομάρχης Θεσσαλονίκης Γιώργος Ρόκος, ο πρώην βουλευτής Β. Ιντζές, εκπρόσωποι φορέων της Νεάπολης κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ