Τετάρτη 12 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Συγκέντρωση στον Αγιο Δημήτριο (Μπραχάμι)

Μίλησε ο Δ. Κουτσούμπας,μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος

Νέα επικίνδυνα δεσμά ετοιμάζουν για το λαό και τη χώρα με τον ευρωστρατό, μέσω του οποίου θα μας δέσουν ακόμα χειρότερα στους νέους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ, επισήμανε ανάμεσα στα άλλα σε ομιλία του σε ανοιχτή συγκέντρωση που διοργάνωσε η τοπική Κομματική Οργάνωση, τη Δευτέρα το βράδυ στον Αγιο Δημήτριο (Μπραχάμι) ο Δημ. Κουτσούμπας, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Ας μην υπάρχει καμία αυταπάτη, συνέχισε, ότι δήθεν ο ευρωστρατός θα αποτελέσει αντίβαρο στα αμερικάνικα και ΝΑΤΟικά σχέδια στην περιοχή, όπως προπαγανδίζουν ορισμένοι. Θα αλλάξει ο Μανωλιός και θα βάλει τα ρούχα του αλλιώς, για μια ακόμα φορά.

Μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας σε επεμβάσεις, πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς, αμφισβήτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων και συνόρων, νέα μέτρα καταστολής, θα είναι το αποτέλεσμα, την ίδια στιγμή που θα εντείνεται ο ανταγωνισμός των περιφερειακών δυνάμεων που μετέχουν στο σύστημα του ιμπεριαλισμού και αποτελούν αναπόσπαστο στοιχείο του, όπως είναι η Τουρκία, η Ελλάδα, η Βουλγαρία, η Αλβανία κλπ, με τις αντίστοιχες αστικές τάξεις που κατέχουν την εξουσία.

Την ίδια στιγμή που ξεπουλιέται το Κυπριακό κι έχει ουσιαστικά διχοτομηθεί η Κύπρος, οι Εληνες ιθύνοντες σπέρνουν αυταπάτες για τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Κι όταν αποφασίζουν να βάλουν κάποια φωνή έτσι για τα μάτια του κόσμου - όταν τους παραστριμώχνουν και τους τα ζητάνε όλα - τότε είναι που μοιάζουν με εκείνον το βοσκό που χρόνια φώναζε για να σπάει πλάκα «βοήθεια λύκος» κι έτρεχαν τζάμπα οι συχωριανοί του να τον βοηθήσουν κι εκείνος τους κορόιδευε, μέχρι που εμφανίστηκε στα αλήθεια ο λύκος και φώναζε τότε πραγματικά για βοήθεια, αλλά πλέον δε βρέθηκε κανένας να τον βοηθήσει να σώσει το κοπάδι του... Ας τ' αφήσουν λοιπόν αυτά, όπως έστρωσαν θα κοιμηθούν, τόνισε ο ομιλητής.

Ο ιμπεριαλισμός αφού του έδωσαν δάχτυλο δε θα φάει μόνο ολόκληρο το χέρι, αλλά για τα συμφέροντά του θα μας καταβροχθίσει ολόκληρους, ενσωματώνοντάς μας όλο και πιο βαθιά στο αδηφάγο και πολεμοκάπηλο σύστημά του, με τεράστιους κινδύνους για το λαό μας και τους γειτονικούς λαούς. Και το πρόβλημα είναι ότι δεν πάει άλλο! Δεν μπορούμε να αφήσουμε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να συνεχίζουν στον ίδιο αντιλαϊκό κατήφορο! Πρέπει να μπει επιτέλους φρένο, κατέληξε ο ομιλητής.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καμία αλλαγή συνόρων στα Βαλκάνια(2008-05-14 00:00:00.0)
Περί αδιεξόδων(2004-04-10 00:00:00.0)
Δε δικαιούσθε κύριε Μίλερ...(2003-02-15 00:00:00.0)
«Ενας είναι ο εχθρός...»(2002-12-19 00:00:00.0)
Ευρωστρατός...(2002-02-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ