Πέμπτη 4 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Θ. ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ
Το σχέδιο για τη Θεσσαλία εντελώς αντίθετο με την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών

Θ. Γραμμένος
Θ. Γραμμένος
Στην παρέμβασή του ο Θεοφάνης Γραμμένος, αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, τόνισε:

«Για την εκάστοτε κυβέρνηση της χώρας ποτέ δεν ήταν προτεραιότητα η ασφάλεια των πολιτών και τα δημόσια αγαθά. Μιλούν για "αντοχές της οικονομίας" και για "δημοσιονομικούς περιορισμούς" την ίδια ώρα που η χώρα είναι πρωταθλήτρια στις δαπάνες για το ΝΑΤΟ (3,5% του ΑΕΠ), ενώ οι προϋπολογισμοί δήμων και της Περιφέρειας Θεσσαλίας συγκροτούνται με βάση τις προτεραιότητες επιχειρηματικών συμφερόντων ώστε η Θεσσαλία να παίξει ρόλο "διαμετακομιστικού κέντρου εμπορευμάτων και Ενέργειας", αλλά και να ανταποκριθεί σε ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς. Ολα διέπονται από τη λογική κόστους - οφέλους. Αυτή η λογική χαρακτηρίζει και το λεγόμενο στρατηγικό σχέδιο ανασυγκρότησης της Θεσσαλίας, το οποίο περιγράφεται στην έκθεση της ολλανδικής εταιρείας που το ανέλαβε. Το σχέδιο, που είναι εντελώς αντίθετο με την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, την προστασία της λαϊκής περιουσίας και κατοικίας, της γεωργικής και κτηνοτροφικής παραγωγής, συνολικά της ζωής της εργατικής τάξης, των βιοπαλαιστών αγροτών, της πλειοψηφίας του λαού της Θεσσαλίας, συνδέει τις αναγκαίες αντιπλημμυρικές υποδομές με το κόστος τους και κινείται εξολοκλήρου πάνω στην εφαρμογή των Οδηγιών και Αποφάσεων της ΚΑΠ και της ΕΕ. Εμείς όμως θα συνεχίσουμε να παλεύουμε στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την πλήρη αποκατάσταση των ζημιών και την ανατροπή των σχεδιασμών της κυβέρνησης και της ΕΕ, που δεν πρόκειται να αντιμετωπίσουν τις αιτίες των συνεχιζόμενων καταστροφών στη Θεσσαλία και θα συνεχίσουν να υπονομεύουν τη λαϊκή περιουσία και την ίδια τη ζωή του λαού».

Και πρόσθεσε: «Η συνδικαλιστική παράταξη που στηρίζεται από το ΚΚΕ, η ΔΗΠΑΚ, στις φετινές εκλογές του Συλλόγου Διδασκόντων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας έχει για πρώτη φορά εκπρόσωπο στο ΔΣ του Συλλόγου. Η αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ στους δρόμους της διεκδίκησης και η ενίσχυσή του στους χώρους δουλειάς, καθώς και στις ευρωεκλογές, μπορούν να συμβάλουν ώστε να δοθεί με καλύτερους όρους αυτός ο αγώνας και το δίλημμα "Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας" να απαντηθεί οριστικά: Οι ζωές μας».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ