Πέμπτη 4 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τ. ΚΩΣΤΟΥΛΑΣ
Η ενίσχυση του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές είναι προς όφελος των αγροτών

Τ. Κωστούλας
Τ. Κωστούλας
Στον αγώνα επιβίωσης των αγροτών αναφέρθηκε ο Τάσος Κωστούλας, μέλος του ΔΣ της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας.

Σημείωσε ότι «βρισκόμαστε εδώ, λίγες βδομάδες μετά τα μεγάλα μπλόκα που στήθηκαν στην περιοχή μας και πανελλαδικά, όπου με τη στήριξη όλου του εργαζόμενου λαού δώσαμε έναν αγώνα για να μπορέσουμε να κρατήσουμε τα χωράφια και το βιος μας, για να μπορούμε να ζούμε με αξιοπρέπεια από τη δουλειά μας, να παραμείνουμε στα χωριά μας.

Ο αγώνας αυτός δεν σταμάτησε τη μέρα που φύγαμε από τα μπλόκα αλλά συνεχίζεται μέχρι σήμερα και δεν πρόκειται να σταματήσει αφού αφορά ουσιαστικά την επιβίωσή μας. Μόλις πριν από 3 μέρες βρεθήκαμε στο Κιλελέρ, όπου ακυρώσαμε στην πράξη τη φιέστα που ήθελαν να στήσουν κυβέρνηση και Τοπική Διοίκηση. Εμείς τους στείλαμε το μήνυμα ότι πρέπει να λύσουν τα προβλήματά μας και όχι να μας μοιράσουν λόγια συμπάθειας».

Αναφέρθηκε στη στήριξη του ΚΚΕ στον αγώνα και τα αιτήματα των αγροτών, υπογραμμίζοντας ότι «με τον Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ συναντιόμαστε πάντα στα μπλόκα. Ξέρουμε ότι το ΚΚΕ στέκεται στο πλευρό μας και δίνει μαζί μας τη μάχη για τα δίκαια αιτήματά μας. Μεταξύ μας έχει αναπτυχθεί μια σχέση εμπιστοσύνης επειδή είναι το μόνο κόμμα που καταψήφισε την ευρωπαϊκή αγροτική πολιτική σε όλες τις εκδοχές της. Προειδοποίησε για τις συνέπειές της και πρωτοστάτησε για να δοθεί οργανωμένη απάντηση από τους βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφους.

Μαζί λοιπόν με την καθημερινή μάχη που δίνουμε για την επιβίωσή μας, ήρθε η ώρα να σκεφτούμε και να προβληματιστούμε πώς θα διαμορφωθούν καλύτεροι όροι για τον αγώνα μας, ώστε να μπορούμε να ζούμε χωρίς τις απειλές και τους εκβιασμούς των βιομηχάνων και των εμπόρων, χωρίς κυνηγητό από τις τράπεζες και την εφορία, χωρίς τους περιορισμούς της ΕΕ. Αλλά και για να αξιοποιηθούν οι τεράστιες παραγωγικές δυνατότητες του αγροτοκτηνοτροφικού τομέα προς όφελος του εργαζόμενου λαού.

Η συμπόρευση με το ΚΚΕ, η ενίσχυσή του στις προσεχείς ευρωεκλογές μπορούν να συμβάλουν σε αυτήν την κατεύθυνση».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ