Πέμπτη 4 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Π. ΣΚΑΜΠΟΥΡΑΣ
Οχι στην εμπορευματοποίηση - ιδιωτικοποίηση του νερού

Π. Σκάμπουρας
Π. Σκάμπουρας
«Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό - δικαίωμα και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνει εμπόρευμα, ούτε να διαχειρίζεται από Ανώνυμη Εταιρεία», τόνισε στην παρέμβασή του ο Πέτρος Σκάμπουρας, πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Κατήγγειλε την κυβερνητική πρόθεση για την παράδοση της διαχείρισης των υδάτων της Θεσσαλίας σε Ανώνυμη Εταιρεία και η πολιτική ιδιωτικοποίησης του νερού, που έχει ήδη ξεκινήσει με την Οδηγία 2000/60 της Ευρωπαϊκής Ενωσης και αντιμετωπίζει το νερό ως εμπόρευμα, αδιαφορώντας για τις συνέπειες τόσο για τις λαϊκές οικογένειες όσο και τους αγρότες.

Ανέφερε πως ο Σύλλογος είναι κάθετα αντίθετος στην κατάργηση οποιασδήποτε οργανικής μονάδας και σε οποιαδήποτε αλλαγή εργασιακής σχέσης ή προσπάθειας επηρεασμού της υπηρεσιακής εξέλιξης όλων των υπαλλήλων που υπηρετούν στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Είναι κάθετα αντίθετος στη δημιουργία Ανώνυμης Εταιρείας και στην απορρόφηση από αυτήν της Διεύθυνσης Υδροοικονομίας και Εποπτείας ΟΕΒ, τη στιγμή που η βασική αρμοδιότητα της εν λόγω υπηρεσίας θα είναι η διαχείριση των υδάτινων πόρων και η εποπτεία της λειτουργίας των ΟΕΒ.

Ανέφερε πως είναι φανερό ότι η μεθόδευση ιδιωτικοποίησης του νερού της Θεσσαλίας μέσω της παράδοσης της διαχείρισης σε Ανώνυμη Εταιρεία αποτελεί προπομπό για την υπόλοιπη χώρα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ