Πέμπτη 4 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γ. ΣΚΟΚΑΣ
Ο αγώνας είναι η απάντηση, συνεχίζουμε με την απεργία στις 17 Απρίλη

Γ. Σκόκας
Γ. Σκόκας
Στη αλληλεγγύη που έδειξε στους πλημμυροπαθείς το Εργατικό Κέντρο Λάρισας αναφέρθηκε ο πρόεδρός του, Γιάννης Σκόκας. «Από την πρώτη ώρα οργανώσαμε μια πρωτόγνωρη προσπάθεια», τόνισε. «Πήραμε την κατάσταση στα χέρια μας. Το ΕΚΝΛ, σωματεία, φορείς, απλοί άνθρωποι, μπήκαμε μπροστά για να σωθεί ο τόπος».

Σημείωσε πως είναι «μια μεγάλη μάχη μήνες τώρα. Από το να βγάλει τα σπίτια του από τον βούρκο, την οργάνωση της αλληλεγγύης, αλλά και τη διεκδίκηση για την αποκατάσταση και την προστασία της ζωής του, από κοινού και με άλλα ΕΚ, σωματεία και συνολικά πάνω από 100 φορείς της περιοχής μας. Οργανώνοντας από κοινού το μεγάλο πανθεσσαλικό συλλαλητήριο στις 16 Δεκέμβρη, και άλλες πρωτοβουλίες».

Αναφερόμενος στα σχέδια που εμφανίζονται για την επόμενη μέρα στη Θεσσαλία, υπογράμμισε ότι «έχουν τα ίδια εγκληματικά κριτήρια και προτεραιότητες» και ότι «η ουσία είναι πως με κάθε τρόπο, κάθε ευκαιρία πρέπει να φωνάξουμε χωρίς δεύτερη σκέψη: Καμία ανοχή απέναντι στην πολιτική αυτών των εγκληματικών κριτηρίων, που γεννά "Τέμπη" και αφήνει τη ζωή μας στο έλεος της τύχης, αλλά και σε όσους την υπερασπίζονται, που ανακατεύοντας κουτάλες σε συσσίτια αλληλεγγύης προσπαθούν να βγουν από το κάδρο των υπεύθυνων.

Καμία προσδοκία από τέτοιου είδους σχέδια και στόχους. Καμία αναμονή. Η πείρα μας δείχνει ότι τις όποιες δεσμεύσεις έχουμε πάρει, τις πήραμε με τις μαζικές κινητοποιήσεις, τις διεκδικήσεις και την πίεση που ασκούμε στον δρόμο. Τον δρόμο που έδειξαν ξανά η μεγαλειώδης απεργιακή κινητοποίηση στις 28 Φλεβάρη, τα μπλόκα του αγώνα και κάθε αγώνας του λαού μας. Αυτός είναι ο δρόμος, η απάντηση στην ανησυχία για το τι χρειάζεται να γίνει. Και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε, και με την απεργία στις 17 Απρίλη».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ