Πέμπτη 4 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Θ. ΚΟΥΤΣΟΥΚΗΣ
Ενώνουμε τις δυνάμεις μας και προχωράμε

Θ. Κουτσούκης
Θ. Κουτσούκης
Επιβεβαιώνεται πλήρως το ΚΚΕ για την Υγεία, τόνισε στην παρέμβασή του ο Θ. Κουτσούκης, πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Φάρμακο.

Σημείωσε πως «ζούμε καθημερινά τι σημαίνει εμπορευματοποίηση της Υγείας, την οποία έχουν προωθήσει βήμα - βήμα όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά και απογειώνει η σημερινή κυβέρνηση. Εχουμε φτάσει σε σημείο να μπαίνει ταρίφα σε κάθε επέμβαση και να νομιμοποιείται το φακελάκι προκειμένου ο ασθενής να βρει την υγειά του. Θα αφήσουμε αυτό το αίσχος να συνεχίζεται; Οι συμμετοχές των φαρμάκων αυξάνονται, φάρμακα βγαίνουν εκτός της λίστας των αποζημιωνόμενων και όσα βγαίνουν ανεβάζουν αμέσως σε δυσθεώρητα ύψη τις τιμές τους, ενώ τα εμβόλια του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμών με πρόσφατη απόφαση θα πληρώνονται για τη διενέργειά τους από τον ίδιο τον ασθενή. Παράλληλα, ο νέος υπουργός Υγείας απελευθερώνει και πάλι τις εξαγωγές φαρμάκων προς τις χώρες του ευρωπαϊκού βορρά, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την επάρκειά τους στη χώρα μας και αυξάνει τα όρια συνταγογράφησης με τη χρήση του εμπορικού ονόματος του φαρμάκου, κλείνοντας το μάτι στις φαρμακευτικές εταιρείες για την καλύτερη προώθηση των "προϊόντων" τους».

Υπογράμμισε ότι «επιβεβαιώνεται πλήρως στο σημείο αυτό η θέση του ΚΚΕ, ότι με την πολιτική της ιδιωτικοποίησης που ακολούθησαν όλες οι κυβερνήσεις και απογείωσε αυτή της ΝΔ, εμπορευματοποιείται περισσότερο το σύστημα Υγείας και απομακρύνεται η δυνατότητα έγκαιρης και δωρεάν πρόσβασης σε μια σειρά αναγκαίων υπηρεσιών περίθαλψης για τον λαό.

Οι πολίτες δεν έχουν ανάγκη από ένα φθηνότερο ιδιωτικό σύστημα μέσα στο δημόσιο. Χρειάζονται σύγχρονο, ποιοτικό, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας, στελεχωμένο επαρκώς με μόνιμο προσωπικό που θα αμείβεται αξιοπρεπώς με βάση τις σύγχρονες ανάγκες.

Από την πλευρά μας δεν θα σταματήσουμε να διεκδικούμε και να αγωνιζόμαστε για την αποκατάσταση των αδικιών. Για την αναγέννηση του τόπου μας. Για να ξανανιώσουν οι πολίτες ασφαλείς. Για να έχουν οι άνθρωποι αυτοί εδώ το μέλλον που πραγματικά τους αξίζει. Ενώνουμε όλοι μαζί τις δυνάμεις μας και προχωράμε!».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ