Πέμπτη 4 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Θ. ΓΕΩΡΓΑΔΑΚΗΣ
Το ΚΚΕ είναι η κατάλληλη πολιτική επιλογή

Θ. Γεωργαδάκης
Θ. Γεωργαδάκης
Στα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες της περιοχής από τα φυσικά φαινόμενα αναφέρθηκε ο Θοδωρής Γεωργαδάκης, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Μαγνησίας.

Τόνισε ότι «στη δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζουμε κάθε χρόνο στη Μαγνησία, ήρθε να προστεθεί μια δύσκολη άνοιξη, η πυρκαγιά του καλοκαιριού και το φθινόπωρο με τις δύο απανωτές πλημμύρες που δεν άφησαν πέτρα πάνω στην πέτρα. Με αποτέλεσμα να χαθεί μεγάλο μέρος της παραγωγής, ζώα, εξοπλισμός, χωράφια, δρόμοι, γέφυρες και μια σειρά από άλλες υποδομές που καταστράφηκαν».

Πρόσθεσε πως «για όλα τα παραπάνω υπάρχουν υπεύθυνοι. Είναι η ΕΕ και όλες οι κυβερνήσεις μέχρι τώρα, της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ. Που έχουν ευαγγέλιο την Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ, ένα βασικό εργαλείο για το ακόμα μεγαλύτερο ξεκλήρισμα αγροτών και την πιο γρήγορη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής σε λιγότερα χέρια. Η ΚΑΠ δεν ψηφίζεται για να καλύπτονται οι διατροφικές ανάγκες των λαών της Ευρώπης, αλλά ανανεώνεται με βάση τις ανάγκες των μεγάλων ευρωπαϊκών επιχειρήσεων στο πλαίσιο ενίσχυσης του ανταγωνισμού τους με τα μεγαθήρια των ΗΠΑ, της Κίνας κ.ά.

Η Ομοσπονδία Μαγνησίας με τους Αγροτικούς Συλλόγους οργάνωσε από την πρώτη στιγμή δράσεις αλληλεγγύης, μεγάλες κινητοποιήσεις, μηχανοκίνητες πορείες στην πόλη του Βόλου, στα μπλόκα, συμμετείχε με λεωφορείο στα συλλαλητήρια του ΕΛΓΑ, ΟΠΕΚΕΠΕ στη Λάρισα, στο μεγάλο πανελλαδικό συλλαλητήριο στην AGROTICA αλλά και στην Αθήνα. Η αγωνιστικότητα, η μαζική συμμετοχή των αγροτών έφερε κάποια αποτελέσματα. Πορευόμαστε με φωτεινό φάρο τους αγώνες μας, γιατί αποδείχθηκε ότι μόνο όπου οι βιοπαλαιστές αγρότες άφησαν τη λογική των λύσεων από τα πάνω και βγήκαν στα μπλόκα του αγώνα και σε πανελλαδικό συντονισμό, τότε είχαμε μικρότερες και μεγαλύτερες κατακτήσεις».

Υπογράμμισε ότι «εκτός όμως απ' τη δράση μας στο κίνημα, χρειάζεται να κάνουμε και την κατάλληλη πολιτική επιλογή. Να επιλέξουμε τον δρόμο της οργανωμένης πάλης και σύγκρουσης με τις πολιτικές που μας κλέβουν τον πλούτο που παράγουμε, θέλουν να μας διώξουν απ' τα χωράφια και απ' τον τόπο μας. Αυτόν τον δρόμο εκφράζει το ΚΚΕ! Μαζί λοιπόν με το ΚΚΕ για τις ζωές μας και όχι για τα κέρδη τους!».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ