Τρίτη 17 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Οι βιοπαλαιστές αγρότες μπορούν να ζήσουν χωρίς το άγχος της επιβίωσης

Σε σύσκεψη της ΚΟΒ Ζαγοράς του ΚΚΕ την Παρασκευή μίλησε ο Ρίζος Μαρούδας, μέλος της ΚΕ, καλώντας σε αγωνιστική συμπόρευση με το Κόμμα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής η σύσκεψη - συζήτηση της ΚΟΒ Ζαγοράς της Τομεακής Οργάνωσης Μαγνησίας του ΚΚΕ με θέμα τις θέσεις του Κόμματος για τους βιοπαλαιστές αγρότες. Στη σύσκεψη μίλησε ο Ρίζος Μαρούδας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στο ξεκίνημα της ομιλίας του ο Ρ. Μαρούδας αναφέρθηκε στις τρέχουσες εξελίξεις με τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, επισημαίνοντας τον κίνδυνο γενικευμένου ιμπεριαλιστικού πολέμου και καλώντας σε εγρήγορση και ένταση της πάλης του λαού ενάντια στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ.

Αναφέρθηκε στις πρόσφατες κινητοποιήσεις και στα μπλόκα των βιοπαλαιστών αγροτοκτηνοτρόφων σε όλη την Ελλάδα, που συντόνισαν τον αγώνα τους για την επιβίωση. Τόνισε ότι μόνο το ΚΚΕ στήριξε τα αιτήματα αλλά και τις μορφές πάλης και ανέδειξε τη σημασία που έχει η ισχυροποίηση των Αγροτικών Συλλόγων, των Ομοσπονδιών που συντονίζονται με την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων. Επεσήμανε δε ότι μόνο μέσα από τον οργανωμένο συλλογικό αγώνα μπορούν οι αγρότες να παίρνουν ανάσα επιβίωσης, και όχι με την αναμονή ή την εναπόθεση της ελπίδας σε κάποιον «σωτήρα».

Στη συνέχεια ανέδειξε τις επιπτώσεις που έχουν για τους βιοπαλαιστές αγρότες, αλλά και σε βάρος της ικανοποίησης των διατροφικών αναγκών του λαού, η ΚΑΠ της ΕΕ και η πλήρης υποταγή της παραγωγής στην κερδοφορία των εμποροβιομηχάνων.

Κλείνοντας, παρουσίασε την πρόταση του ΚΚΕ για την αγροτική παραγωγή, κάλεσε σε αγωνιστική συμπόρευση με το Κόμμα και τόνισε; «Η εργατική - λαϊκή εξουσία θα αξιοποιεί πλήρως τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας. Ο βιοπαλαιστής αγρότης θα ζει πολύ καλύτερα, ενταγμένος εθελοντικά στη συνεταιριστική αγροτική παραγωγή, η οποία θα συνδέεται με την κοινωνικοποιημένη βιομηχανία. Το κρατικό εμπόριο θα εξασφαλίζει τιμές, υποδομές, προστασία από φυσικά φαινόμενα, δίνοντας οριστικά τέλος στο βάσανο της επιβίωσης, που σήμερα αποτελεί ατομική και όχι κοινωνική υπόθεση και ευθύνη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ