Τρίτη 17 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΥΓΕΙΑ
ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ
Σε αγωνιστική δράση μέχρι την παναναπηρική κινητοποίηση στις 18 Ιούνη

Σε αγωνιστική ετοιμότητα παραμένει το αναπηρικό κίνημα, που μετά την ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο με πρωτοβουλία της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) και συμμετοχή πολλών φορέων, οργανώνουν παναναπηρική κινητοποίηση στις 18 Ιούνη, στις 11 π.μ. στο Σύνταγμα, και ανάλογες κινητοποιήσεις στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Εκπρόσωποι της ΣΕΑΑΝ, του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων ΑμεΑ Αττικής και Νήσων, του Αθλητικού Σωματείου ΑμεΑ «Κεραυνός», της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ Βορείου Αιγαίου και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΕΕΕΕΚ Ορεστιάδας θέτουν επί τάπητος όλα τα σοβαρά προβλήματα που απασχολούν τις λαϊκές οικογένειες των αναπήρων και χρονίως πασχόντων, και τα οποία μετά από δύο χρόνια πανδημίας επιδεινώνονται.

Στη σύσκεψη κατήγγειλαν την πολιτική που θεωρεί «κόστος προς εξορθολογισμό» τη ζωή τους, τις θεραπείες και τα επιδόματα - ψίχουλα. «Μετά την κρίση και την πανδημία, όλες οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν ότι οι ανάπηροι βρίσκονται σε ακραίο κίνδυνο, είναι τα πρώτα θύματα από το κύμα ακρίβειας, το "νέο ΕΣΥ" της εμπορευματοποίησης, το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την αναπηρία», αναδείχθηκε κατά την πλούσια συζήτηση, βάζοντας παράλληλα στο επίκεντρο την εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο, η οποία «εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους», αλλά και την εκρηκτική κατάσταση που επικρατεί στα Ειδικά Σχολεία, τα οποία, εκτός από την έλλειψη μόνιμου και εξειδικευμένου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων και κλάδων, στην πλειοψηφία τους στεγάζονται σε ακατάλληλα και επικίνδυνα κτίρια. Κατήγγειλαν ακόμη τη στάση της συμβιβασμένης πλειοψηφίας της ΕΣΑΜΕΑ, που αρνείται να πάρει μέρος στον αγώνα και αρκείται σε επιστολές εκτόνωσης της οργής του κόσμου.

Μέχρι τις 18 Ιούνη οι φορείς του αναπηρικού κινήματος οργανώνουν τον αγώνα τους, διεκδικώντας μέτρα προστασίας από την ακρίβεια και απεμπλοκή της χώρας από τα σχέδια των ιμπεριαλιστών, και προχωρούν σε συνελεύσεις και συγκεντρώσεις σε κεντρικές πλατείες των μεγάλων δήμων της Αθήνας.

Την Παρασκευή 20 Μάη στις 7 μ.μ. καλούν σε πλατιά σύσκεψη στα γραφεία της ΣΕΑΑΝ (Χαλκοκονδύλη 37, 2ος όροφος, πλατεία Βάθης) τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων από τα Ειδικά Σχολεία της Αθήνας, συλλόγους εκπαιδευτικών και άλλους φορείς, για το τραγικό πρόβλημα της έλλειψης Ειδικών Σχολείων στον δήμο Αθήνας, αλλά και της επικινδυνότητας των κτιριακών υποδομών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ