Τρίτη 17 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑΣ
Κάλεσμα συσπείρωσης και αγώνα μπροστά στο 17ο Συνέδριο

Κάλεσμα για αγωνιστική συμπόρευση σε κάθε εργαζόμενο και εργαζόμενη, σε κάθε τίμιο συνδικαλιστή που αγανακτεί από την κατάσταση που βιώνει, απευθύνει η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» μπροστά στο 17ο Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Θήβας που θα διεξαχθεί το διήμερο 18 και 19 Μάη.

Στο κάλεσμα συσπείρωσης και αγώνα, οι υποψήφιοι με το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ (συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ και άλλοι αγωνιστές) σημειώνουν αρχικά ότι το Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Θήβας διεξάγεται σε μία κρίσιμη περίοδο για την εργατική τάξη και όλο τον λαό. Και τονίζουν ότι «οι αποφάσεις που θα πάρει θα καθορίσουν αν το εργατικό κίνημα της περιοχής μας θα ακολουθήσει αγωνιστική γραμμή ή τη γραμμή του συμβιβασμού για την επόμενη τριετία».

Σχολιάζοντας τη στάση της πλειοψηφίας της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Θήβας την προηγούμενη περίοδο, η ΔΑΣ επισημαίνει ότι «δεν στάθηκε πάντα στο ύψος των περιστάσεων και των προσδοκιών των εργαζομένων». Αναφέρει μάλιστα ως χαρακτηριστικά παραδείγματα το πάγωμα της δράσης της διοίκησης την περίοδο της καραντίνας και της επίθεσης που δέχονταν το εισόδημα και η υγεία των εργαζομένων, καθώς και τις παλινωδίες μπροστά σε μια σειρά από σημαντικές απεργίες, «υιοθετώντας πρακτικά την απεργοσπαστική τακτική της ΓΣΕΕ» και υπονομεύοντας τις αποφάσεις σωματείων - μελών του ΕΚΘ.

Σημειώνει επίσης ότι παρ' όλες τις αδυναμίες και τις επιλογές που έχουν γίνει από την πλειοψηφία του ΕΚΘ, η συμβολή της ΔΑΣ ήταν καθοριστική ώστε το τελευταίο διάστημα να γίνουν θετικά βήματα στη λειτουργία και δράση του ΕΚΘ, τα οποία όμως δεν έχουν ολοκληρωθεί. Και προσθέτει ότι αυτά τα θετικά βήματα «δεν θα ολοκληρωθούν, όσο το ΕΚΘ δεν ανοίγει την κόντρα με την κυβέρνηση και την εργοδοσία, εκεί που βρίσκεται η καρδιά της παραγωγής και ενοχλεί τους εργοδότες, δίνοντας τη μάχη της απεργίας στις πύλες των εργοστασίων και με συγκεντρώσεις στην περιοχή μας».

Στο πλαίσιο αυτό η ΔΑΣ απευθύνει κάλεσμα «για ένα Εργατικό Κέντρο που θα είναι όπλο στα χέρια των εργαζομένων», τονίζοντας παράλληλα ότι η ενίσχυση της ΔΑΣ στο Συνέδριο «θα συμβάλει στην προσπάθεια για ανασύνταξη και δυνάμωμα του εργατικού κινήματος στην περιοχή».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ