Πέμπτη 23 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΘΗΒΑΣ
«Νομιμοποίηση» της νοθείας και της παρουσίας της εργοδοσίας στα συνδικάτα

Με τη «νομιμοποίηση» νόθων διαδικασιών και αντιπροσώπων και την επικύρωση της εργοδοτικής παρουσίας στα σωματεία, με την ενορχήστρωση των δυνάμεων του εργατοπατερισμού, ξεκίνησε χτες το 16ο Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Θήβας.

Από το πρωί, σωματεία και εργαζόμενοι της Βοιωτίας έκαναν συγκέντρωση έξω από το Συνεδριακό Κέντρο Θήβας, με σύνθημα: «Εξω οι νόθοι από το Εργατικό Κέντρο - Εξω η εργοδοσία από τα Συνδικάτα».

Η ΔΑΣ έχει καταγγείλει την πλειοψηφία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, η οποία, «αντιγράφοντας τις πρακτικές της συνδικαλιστικής μαφίας της ΓΣΕΕ, οδήγησε σωματεία σε νόθες και παράνομες αρχαιρεσίες μόνο και μόνο για την αναπαραγωγή αντιπροσώπων, ώστε να διασφαλίσει τις καρέκλες της». Απέναντι σε αυτές τις μεθοδεύσεις, η ΔΑΣ υπογραμμίζει την ανάγκη να γίνει συνέδριο των εργαζομένων «και όχι ένα νόθο "συνέδριο - εξπρές", με νόθους αντιπροσώπους και τη φυσική παρουσία της εργοδοσίας».

Μεταξύ άλλων, η ΔΑΣ έχει καταγγείλει πως σε καταστάσεις ψηφισάντων «αναγράφονται ονόματα συναδέλφων οι οποίοι δεν ψήφισαν ποτέ και έχει πλαστογραφηθεί η ίδια τους η υπογραφή», καταγγέλλει συμμετοχή διευθυντικών στελεχών σε αρχαιρεσίες, καθώς και εκατοντάδες διπλοψηφίες. Παρά τις καταγγελίες αυτές, ωστόσο, που αποτυπώθηκαν και σε εξώδικο, οι κάρτες των αντιπροσώπων ξεκίνησαν να μοιράζονται αδιακρίτως. Μετά τις διαμαρτυρίες των αντιπροσώπων της ΔΑΣ οι κάρτες επιστράφηκαν και για τη νομιμοποίηση 15 αντιπροσώπων αποφάσισε το σώμα του Συνεδρίου. Μετά τη «νομιμοποίηση» αυτών των απαράδεκτων μεθοδεύσεων, οι αντιπρόσωποι της ΔΑΣ αποχώρησαν από την αίθουσα, συνεχίζοντας να δίνουν το «παρών» στην κινητοποίηση έξω από αυτή, ενώ η πλειοψηφία συνέχισε τις εργασίες «εξπρές» που διήρκεσαν περίπου... μία ώρα!

Στις παράτυπες διαδικασίες προστέθηκε η αυθαίρετη άρνηση της πλειοψηφίας να δεχθεί το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ για την εφορευτική επιτροπή. Διαμορφώνοντας ενιαίο ψηφοδέλτιο, επιδίωξε να αποκλείσει τη ΔΑΣ από την εφορευτική.

«Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Κανένας τίμιος εργαζόμενος να μην αποδεχτεί αυτήν τη σαπίλα και τον εκφυλισμό», σημειώνει η ΔΑΣ και καλεί σε συμπόρευση και κοινό βηματισμό «όλα εκείνα τα σωματεία που παρά τις επιφυλάξεις τους προσβλέπουν στην ισχυροποίηση του εργατικού κινήματος και κατανοούν τη σημασία δυνατού ταξικού πόλου».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ