Τρίτη 17 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κινητοποιήσεις από σωματεία σε Γρεβενά και Αίγιο

Σε παράσταση διαμαρτυρίας προχωρούν αύριο Τετάρτη στις 10 π.μ. στο ΣΕΠΕ, που στεγάζεται στο διοικητήριο της πόλης των Γρεβενών, τα Σωματεία Οικοδόμων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Γρεβενών, για την προστασία της ζωής και της υγείας των εργαζομένων.

Οπως αναφέρουν μεταξύ άλλων τα σωματεία στο κάλεσμά τους, το πρόσφατο θανατηφόρο εργατικό «ατύχημα» στο εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της «Alfa Wood», μετά τους τρεις νεκρούς στην ΕΛΤΕΚ, τα δεκάδες μικρά και μεγάλα «ατυχήματα» στους χώρους δουλειάς, οι επαγγελματικές ασθένειες κ.ά. αποδεικνύουν ότι οι εργαζόμενοι είναι αναλώσιμοι μπροστά στην κερδοφορία των επιχειρήσεων.

Καλούν τους εργαζόμενους και τα σωματεία όλου του νομού σε συμμετοχή στην κινητοποίηση, ως πρώτο βήμα των αγωνιστικών πρωτοβουλιών που θα ληφθούν για τη διεκδίκηση μέτρων ασφάλειας και υγιεινής.

Ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την ελληνική εμπλοκή

Σε συλλαλητήριο ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και στην εμπλοκή της χώρας σε αυτόν, αλλά και για την ενίσχυση των δημόσιων δομών Υγείας στην περιοχή, την Παρασκευή 20 Μάη στις 7 μ.μ. στην τρίγωνη πλατεία Αιγίου, καλούν συνδικάτα και φορείς της πόλης.

Η πρωτοβουλία πάρθηκε μετά από σύσκεψη που πραγματοποίησε το Συνδικάτο Οικοδόμων και στην οποία συμμετείχαν επίσης το Σωματείο Συνταξιούχων και ο Αγροτικός Σύλλογος «Μπακόπουλος - Ντρίνιας».

Μεταξύ άλλων παρουσιάστηκε και η κατάσταση που επικρατεί με τη δημόσια Υγεία στην περιοχή, με κύρια τα προβλήματα του ΓΝ Αιγίου, και αποφασίστηκε η πραγματοποίηση της νέας κινητοποίησης, με τους φορείς να απευθύνουν κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στους εργαζόμενους και στη νεολαία, συνολικά στον λαό.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ