Τρίτη 17 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στον οικονομικό στραγγαλισμό τους

Παράσταση διαμαρτυρίας για την απαράδεκτη μέχρι τώρα πρακτική του υπουργείου Εργασίας να συνεχίζει να μην αποδίδει στις συνδικαλιστικές οργανώσεις των συνταξιούχων την εθελοντική τους εισφορά των 20 λεπτών κάθε μήνα, η οποία παρακρατείται από τον ΕΦΚΑ, πραγματοποίησαν χτες συνταξιουχικές οργανώσεις.

Στην παράσταση συμμετείχαν τα Διοικητικά Συμβούλια των συνταξιουχικών σωματείων της Αττικής και οι διοικήσεις των δευτεροβάθμιων οργανώσεων, που είναι και δικαιούχοι της παρακράτησης των 0,20 ευρώ: Ομοσπονδία Συνταξιούχων Ελλάδας ΙΚΑ, Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτικών Συνταξιούχων, Πανελλήνια Ομοσπονδία Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας, Πανελλήνια Ομοσπονδία Στρατιωτικών και Σύλλογος Συνταξιούχων Δικηγόρων.

Σημειώνουν σε υπόμνημα που υπογράφουν 244 πρωτοβάθμια σωματεία συνταξιούχων και δευτεροβάθμιες οργανώσεις που τα εκπροσωπούν διαμαρτυρόμενα για τον οικονομικό στραγγαλισμό τους: «Με βάση τις διατάξεις των νόμων 4387/16 (άρθρο 102) και 4611/19 (άρθρο 41) νομοθετήθηκε η προαιρετική παρακράτηση από κάθε συνταξιούχο του ποσού των 20 λεπτών του ευρώ (0,20) τον μήνα από την κύρια σύνταξή του, με τη συγκατάθεσή του, για την ενίσχυση των οικονομικών δυνατοτήτων και αναγκών των συνδικαλιστικών οργανώσεων των συνταξιούχων, με σκοπό την κάλυψη και εκπλήρωση των μισθολογικών, λειτουργικών, πολιτιστικών κ.ά. δραστηριοτήτων τους». Οι εισφορές αυτές, όμως, αν και συγκεντρώνονται σε ειδικό κωδικό στον ΕΦΚΑ, από το 2017 μέχρι τώρα δεν αποδίδονται με ευθύνη των κυβερνήσεων. Από την πλευρά του υπουργείου ειπώθηκε πως μέσα στις επόμενες μέρες θα υπάρξει απάντηση.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ