Σάββατο 18 Μάη 2019 - Κυριακή 19 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΑΣ ΕΚ ΘΗΒΑΣ
Εργαζόμενοι και σωματεία να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους

Συγκέντρωση την Τετάρτη, κόντρα στις μεθοδεύσεις για συνέδριο νοθείας και εκφυλισμού στο Εργατικό Κέντρο

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, την Τετάρτη 22/5, στις 8 π.μ., στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας, καλεί τους εργαζόμενους, τους αντιπροσώπους και τα σωματεία η ΔΑΣ, με αφορμή την προσπάθεια της πλειοψηφίας της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Θήβας να προχωρήσει στο 16ο Συνέδριό του νομιμοποιώντας νόθες και παράτυπες διαδικασίες.

«Εξω οι νόθοι από το Εργατικό Κέντρο Θήβας - Εξω η εργοδοσία από τα συνδικάτα», είναι το σύνθημα της κινητοποίησης.

Αντιγραφή των πρακτικών της συνδικαλιστικής μαφίας...

Οπως επισημαίνει η ΔΑΣ, η πλειοψηφία, «αντιγράφοντας τις πρακτικές της συνδικαλιστικής μαφίας της ΓΣΕΕ, οδήγησε σωματεία σε νόθες και παράνομες αρχαιρεσίες μόνο και μόνο για την αναπαραγωγή αντιπροσώπων ώστε να διασφαλίσει τις καρέκλες της».

Πιο αναλυτικά η ΔΑΣ καταγγέλλει τα εξής:

Σε καταστάσεις ψηφισάντων σε μια σειρά από σωματεία (κλαδικό Πλαστικών, Ιδιωτικών Υπαλλήλων) «αναγράφονται ονόματα συναδέλφων οι οποίοι δεν ψήφισαν ποτέ και έχει πλαστογραφηθεί η ίδια τους η υπογραφή», ενώ σε άλλα (Ηλεκτρολόγων) υπάρχουν ενδείξεις για συμμετοχή αυτοαπασχολούμενων.

Σε αρχαιρεσίες σωματείων καταγράφεται συμμετοχή διευθυντικών στελεχών. Στο σωματείο της «Αλουμίνκο» συμμετείχαν «οι 7 από τους 8 διευθυντές της εταιρείας» (Χ. Δ. - οικονομικός διευθυντής, Γ. Λ. - διευθυντής Παραγωγής, Β. Κ. - διευθύντρια Προμηθειών, Κ. Μ. - διευθυντής Ανθρωπίνου Δυναμικού, Ι. Χ. - διευθυντής Μεγάλων Εργων, Ν. Τ. - διευθυντής Πωλήσεων, Σ. Γ. - διευθυντής Marketing & Επικοινωνίας). Στο κλαδικό σωματείο Πλαστικών «συμμετείχαν ο βοηθός διευθυντή παραγωγής (Μ. Α.) και ο επιθεωρητής ασφαλείας (Π. Ι.), οι ίδιοι που στο ΣΕΠΕ Θήβας το Γενάρη και το Δεκέμβρη του 2018 εκπροσώπησαν σε εργατική διαφορά την εταιρεία τους (EURODRIP) ενάντια στο επιχειρησιακό τους σωματείο για παρεμπόδιση συνδικαλιστικής δράσης»!

«Αλλοιώθηκαν και πλαστογραφήθηκαν μέχρι και ολόκληρες καταστάσεις ψηφισάντων, πρακτικά αρχαιρεσιών», όπως στο κλαδικό Πλαστικών που η κατάσταση ψηφισάντων που κατατέθηκε στο Πρωτοδικείο είναι διαφορετική από αυτή που υπάρχει στον φάκελο του σωματείου, ενώ «μέλος της εφορευτικής επιτροπής (Αντωνούδης Χρήστος) που είχε την ευθύνη, είναι ταυτόχρονα αναπληρωτής γραμματέας του ΔΣ του ΕΚΘ».

Μια σειρά από σωματεία «πραγματοποίησαν αρχαιρεσίες για ανάδειξη εφορευτικής επιτροπής χωρίς την παρουσία δικαστικού ή δικηγόρου», ενώ έχουν διαπιστωθεί εκατοντάδες διπλοψηφίες.

Να γίνει συνέδριο των εργαζομένων!

Οι δυνάμεις και οι αντιπρόσωποι της ΔΑΣ ξεκαθαρίζουν ότι πρέπει να γίνει συνέδριο των εργαζομένων «και όχι ένα νόθο "συνέδριο - εξπρές", με νόθους αντιπροσώπους και τη φυσική παρουσία της εργοδοσίας». Στην κατεύθυνση αυτή, η ΔΑΣ έχει προτείνει να προχωρήσει η διαδικασία ελέγχου όλων των ενστάσεων για νοθείες και παρατυπίες αλλά και να πραγματοποιηθούν οι εργασίες του Συνεδρίου σε μη εργάσιμη μέρα, προτάσεις που δεν έγιναν δεκτές από την πλειοψηφία.

«Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Κανένας τίμιος εργαζόμενος να μην αποδεχτεί αυτήν την σαπίλα και τον εκφυλισμό», σημειώνει η ΔΑΣ και καλεί σε συμπόρευση και κοινό βηματισμό «όλα εκείνα τα σωματεία, που παρά τις επιφυλάξεις τους προσβλέπουν στην ισχυροποίηση του εργατικού κινήματος και κατανοούν τη σημασία δυνατού ταξικού πόλου».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σκηνές εκφυλισμού, βίας και νοθείας με ευθύνη των εργατοπατέρων(2021-06-15 00:00:00.0)
«Νομιμοποίηση» της νοθείας και της παρουσίας της εργοδοσίας στα συνδικάτα(2019-05-23 00:00:00.0)
Εξώδικο για τις δεκάδες περιπτώσεις νοθείας και εργοδοτικής παρουσίας(2019-04-03 00:00:00.0)
Αποκαλύφθηκαν νέα κρούσματα καραμπινάτης νοθείας(2018-10-20 00:00:00.0)
Επιχείρηση νοθείας καταγγέλλει η ΔΑΣ(2018-02-08 00:00:00.0)
Διαδικασίες νοθείας και εκφυλισμού από τον εργοδοτικό συνδικαλισμό(2017-03-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ