Πέμπτη 8 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Επιχείρηση νοθείας καταγγέλλει η ΔΑΣ

Μηχανισμό νόθων αντιπροσώπων από σωματεία που δεν έχουν κάνει εκλογές, σωματεία - «σφραγίδες», ετοιμάζει η πλειοψηφία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας, ενόψει του συνεδρίου του που θα γίνει την Κυριακή 11/2. Σ' αυτή τη καταγγελία προχώρησε η ΔΑΣ, επισημαίνοντας ότι ακόμα δεν έχει γίνει νομιμοποίηση των αντιπροσώπων, παρά το γεγονός ότι έχει ζητηθεί επανειλημμένα από τους αντιπροσώπους της.

Οι εκπρόσωποι της ΔΑΣ ζήτησαν να δουν τα πρακτικά όσων σωματείων τα έχουν προσκομίσει, αλλά ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Γ. Καπράνας, απάντησε αρνητικά, λέγοντας ότι «δεν μπορεί να τα δείξει», γιατί... «υπάρχει φόβος να διαρρεύσουν».

Στην ανακοίνωσή της η ΔΑΣ επισημαίνει: «Εύλογα από τα παραπάνω, γνωρίζοντας και έχοντας πείρα των προηγούμενων χρόνων από τον τρόπο που λειτουργεί η παράταξη του κ. Καπράνα (ΠΑΣΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ) και της παρέας του προ των συνεδρίων, δημιουργούνται ερωτήματα, που είναι επιτακτικό να προβληματίσουν και τους ίδιους τους εργαζόμενους της Καρδίτσας.

Γιατί φοβούνται να δούμε πρακτικά σωματείων που υποτίθεται ότι είναι νόμιμα και έχουν κάνει εκλογές; Γιατί δεν εμφανίζουν τις καταστάσεις ψηφισάντων; Μήπως επειδή είναι ψηφίσαντες σε δύο και τρία σωματεία και φοβούνται την αντιπαραβολή; Γιατί φοβούνται να αποκαλύψουν τον αριθμό των αντιπροσώπων και τα ονόματά τους, εφόσον έχουν εκλεγεί από τους ίδιους τους εργαζόμενους; Τι προσπαθούν να κρύψουν και τι μαγειρεύουν πίσω από τις συνεχείς αναβολές της εμφάνισης των πρακτικών;

Ολα τα παραπάνω συνηγορούν στην εξαγωγή του συμπεράσματος ότι ετοιμάζουν μηχανισμό νόθων αντιπροσώπων από σωματεία που δεν έχουν κάνει εκλογές, που είναι σφραγίδες, αντιπροσώπων που καλούνται διά τηλεφώνου από τους γνωστούς μηχανισμούς πρώην και νυν προέδρου του Εργατικού Κέντρου να εμφανιστούν, για να βάλουν μια υπογραφή σε έτοιμα και πλαστά πρακτικά, επειδή πριν χρόνια ήταν αντιπρόσωποι της προηγούμενης διοίκησης.

Καλούμε τους ίδιους τους εργαζόμενους να βγάλουν συμπεράσματα από την πολύχρονη απραξία του Εργατικού Κέντρου για τα εργασιακά προβλήματα και τον οργασμό κινητοποίησης μηχανισμού όταν πρόκειται για συνέδριο.

Καλούμε τους εργαζόμενους να τους γυρίσουν την πλάτη, στηρίζοντας το ταξικό εργατικό κίνημα, τις δυνάμεις που στηρίζονται από το ΠΑΜΕ. Να μην αφήσουν να συνεχίζεται ο εκφυλισμός του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ