Πέμπτη 8 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Με νόθες διαδικασίες η «επαναλειτουργία» του Συνδικάτου στο Ηράκλειο

Στόχος του εργοδοτικού συνδικαλισμού είναι να παραμείνει το σωματείο «μαγαζάκι» του...

Από κινητοποίηση της Επιτροπής Αγώνα στο Ηράκλειο, στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας του κλάδου τον περασμένο Ιούλη
Από κινητοποίηση της Επιτροπής Αγώνα στο Ηράκλειο, στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας του κλάδου τον περασμένο Ιούλη
Την επιχείρηση... νεκρανάστασης του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού από τις δυνάμεις του εργοδοτικού συνδικαλισμού στο Ηράκλειο Κρήτης, με τέτοιες μεθοδεύσεις που θα διασφαλίζεται ότι θα παραμείνουν καθισμένοι στο ...σβέρκο των εργαζομένων, καταγγέλλουν η Πανελλαδική Γραμματεία Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων του ΠΑΜΕ και η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» (ΔΑΣ).

Η θητεία της εκλεγμένης από τις αρχαιρεσίες του 2012 διοίκησης έληξε το 2015 και έκτοτε το σωματείο παρέμενε αδρανές. Η επαναλειτουργία του Συνδικάτου έγινε με διορισμό διοίκησης από το Πρωτοδικείο, ενώ αυτές τις μέρες (6, 7, 8 Φλεβάρη) διεξάγονται αρχαιρεσίες χωρίς να έχουν ενημερωθεί τα εκατοντάδες μέλη του.

Την προσπάθεια που γίνεται «όχι να ζωντανέψει το σωματείο μας, αλλά να παραμείνει "μαγαζάκι" του εργοδοτικού συνδικαλισμού», καταγγέλλει η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία», που καλεί τους εργαζόμενους να στηρίξουν το ψηφοδέλτιό της, κόντρα στις μεθοδεύσεις και τη νοθεία που επιστρατεύουν οι εργοδοτικοί συνδικαλιστές. «Είναι αποφασισμένοι, για να διατηρήσουν τους αρνητικούς συσχετισμούς για τους εργαζόμενους, να κάνουν ένα κάρο βρωμιές», τονίζει η ΔΑΣ.

Μεταξύ άλλων καταγγέλλει τα εξής: Η εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση έγινε την Τρίτη 6/2 και την ίδια μέρα ξεκίνησαν οι αρχαιρεσίες, κατά παράβαση και όσων προβλέπει το καταστατικό του Συνδικάτου. Τα «μπακαλόχαρτα» έχουν αντικαταστήσει το μητρώο του Συνδικάτου που υπήρχε μέχρι το 2015, ενώ «κόβονται και ράβονται» ώστε να απαλειφθούν από τις καταστάσεις τα ονόματα «ανεπιθύμητων» εργαζομένων. Ο αριθμός των μελών του Συνδικάτου παραμένει άγνωστος ακόμα και για την δικαστική αντιπρόσωπο. Οι εργαζόμενοι που δεν είναι «αρεστοί» στους εργοδοτικούς συνδικαλιστές καλούνται να πληρώσουν 60 ευρώ (!) προκειμένου να αποκτήσουν δικαίωμα ψήφου. «Δεν δίστασαν μάλιστα να μας απαγορεύσουν να συμμετάσχουμε μπροστά στα μούτρα συναδέλφων που πίστευαν ότι είναι "δικοί τους" και δεν τους ζήτησαν ούτε 1 ευρώ συνδρομή», καταγγέλλει χαρακτηριστικά η ΔΑΣ, οι εκπρόσωποι της οποίας έχουν από την πρώτη στιγμή καταθέσει ενστάσεις στην εφορευτική επιτροπή που διενεργεί τις εκλογές.

Εργοδοτικοί συνδικαλιστές όλων των αποχρώσεων πρωταγωνιστούν στην αθλιότητα

Την άμεση σύγκληση της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου με θέμα «τον απαράδεκτο, παράνομο και προκλητικά νοθευμένο τρόπο διεξαγωγής των "αρχαιρεσιών" στο σωματείο του Επισιτισμού» έχουν ζητήσει οι συνδικαλιστές της ΔΑΣ στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου (ΕΚΗ). Παράλληλα, χτες, κατέθεσαν υπόμνημα στον εισαγγελέα και τον πρόεδρο των Πρωτοδικών, ζητώντας την εφαρμογή του νόμου και του καταστατικού για τη διεξαγωγή των αρχαιρεσιών του Συνδικάτου.

Στην ανακοίνωσή της η ΔΑΣ ΕΚΗ επισημαίνει ότι η εκλογική διαδικασία - παρωδία αποτελεί έναν ακόμα κρίκο στη μακρά αλυσίδα των μεθοδεύσεων που καταγράφονται στο ενεργητικό του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού στο Ηράκλειο. Ενδεικτικά υπενθυμίζει ότι το ίδιο το συνέδριο της ΓΣΕΕ αναγκάστηκε να «κόψει» 2 αντιπροσώπους από το ΕΚΗ λόγω της εκτεταμένης νοθείας στο συνέδριό του το 2015.

Οσον αφορά τις μεθοδεύσεις στην περίπτωση του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού, η ΔΑΣ καταγγέλλει ότι ο πρόεδρος της προσωρινής διοίκησης, Ντούμπας Δημήτρης, που ορίστηκε για να διεξαγάγει τις εκλογές, δεν είναι καν μέλος του σωματείου. Είναι όμως γνωστός στα σωματεία, καθώς «το 2012 έκανε αγωγή για να γραφτεί στην Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου και μετά από μερικές μέρες μπήκε στην εφορευτική επιτροπή της Ενωσης Ξενοδοχοϋπαλλήλων», ενώ «τώρα βρέθηκε πρόεδρος σε ένα τρίτο στο οποίο δεν είναι καν μέλος». Επιπλέον, η ΔΑΣ καταγγέλλει πως οι προβλεπόμενες από το καταστατικό διαδικασίες έχουν γίνει κουρελόχαρτο: «Γίνονται εκλογές όχι με το νόμιμο μητρώο του σωματείου, αλλά με ένα μητρώο που εμφάνισαν, το οποίο συνεχώς αλλάζει και μεγαλώνει κατά τη διάρκεια των εκλογών, ενώ μέσα περιέχει κομμωτές, επαγγελματίες, ηλεκτρολόγους, νοικοκυρές και λοιπούς "συμπαθούντες" και "φίλους" του κλάδου. Οσοι εργαζόμενοι εμφανίζονται και δεν τους ελέγχουν, τους ζητάνε 60 ευρώ συνδρομές για να τακτοποιηθούν οικονομικά, κατά παράβαση του καταστατικού, για τα χρόνια που το σωματείο ήταν ανενεργό, ενώ όσοι εργαζόμενοι είναι "ελεγχόμενοι" τους αφήνουν κανονικά και ψηφίζουν».

Οπως καταγγέλλει η ΔΑΣ, στις παραπάνω αθλιότητες πρωτοστατούν, σε αγαστή συνεργασία με εργοδότες, υπεύθυνους καταστημάτων, υπεύθυνους προσωπικού, μετρ και προϊσταμένους, συνδικαλιστικά στελέχη του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, όλων των αποχρώσεων του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Σε μια προσπάθεια αντιστροφής της πραγματικότητας, μια σειρά από συνδικαλιστές που εμπλέκονται στις μεθοδεύσεις, εξέφρασαν στον εισαγγελέα ...φόβο για την ακεραιότητά τους, ζητώντας προστασία, επιδιώκοντας στην πραγματικότητα «να συνεχίσουν απρόσκοπτα οι διαδικασίες με αυτόν τον απαράδεκτο, νοθευμένο τρόπο». Να σημειωθεί ότι κατά τη διεξαγωγή των εκλογών, χτες, κλήθηκαν στο χώρο και δυνάμεις της αστυνομίας.

«Καλούμε τα σωματεία, τους εκλεγμένους συνδικαλιστές και τους εργαζόμενους να βγάλουν συμπεράσματα για τον επιζήμιο ρόλο αυτών των δυνάμεων που κάθονται στο σβέρκο των εργατών και να πρωτοστατήσουν για την αλλαγή του συσχετισμού στο εργατικό κίνημα», καταλήγει η ΔΑΣ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κινητοποίηση συνδικάτων ενάντια στη νοθεία στο Εργατικό Κέντρο(2018-11-08 00:00:00.0)
Να γίνει το συνέδριο του Εργατικού Κέντρου υπόθεση των εργαζομένων(2018-11-03 00:00:00.0)
Προσπαθούν να βάλουν εμπόδια(2015-06-03 00:00:00.0)
Αρνείται να δώσει τα πρακτικά των αρχαιρεσιών(2010-08-13 00:00:00.0)
Μπροστά με τη ΔΑΣ(2000-11-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ