Πέμπτη 8 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Κινητοποίηση Ομοσπονδιών και Σωματείων στο Γενικό Λογιστήριο

Από τη χτεσινή κινητοποίηση
Από τη χτεσινή κινητοποίηση
Παράσταση διαμαρτυρίας στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών, πραγματοποίησαν χτες εκπρόσωποι Διοικητικών Συμβουλίων Ομοσπονδιών και Σωματείων του Δημοσίου, δηλώνοντας με τις πικέτες και τα πανό τους την αντίθεσή τους στην αντεργατική πολιτική που κρατά καθηλωμένους τους μισθούς. Η οργάνωση της κινητοποίησης αποφασίστηκε σε σύσκεψη που έγινε στις 30 Γενάρη.

Οι εκπρόσωποι των συνδικάτων ζήτησαν συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Γ. Χουλιαράκη, αλλά το αίτημά τους δεν έγινε δεκτό.

Η Βέτα Πανουτσάκου, πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής, τόνισε ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να ενημερωθούν για την απαράδεκτη στάση της πολιτικής ηγεσίας. Παράλληλα, πρέπει να προβληθεί η ανάγκη οι εργαζόμενοι να ζουν με αξιοπρεπείς μισθούς, όπως και το ότι δεν μπορεί να υπάρχει καμιά αυταπάτη πως η καπιταλιστική ανάπτυξη θα φέρει λύση για τους εργαζόμενους. Στο πλαίσιο αυτό κάλεσε σε συνέχιση των αγωνιστικών παρεμβάσεων.

Τα αιτήματα που προβάλλουν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις που διοργάνωσαν την κινητοποίηση είναι, μεταξύ άλλων: Αμεσο ξεπάγωμα των μισθολογικών κλιμακίων. Προσμέτρηση του εργασιακού χρόνου της διετίας 2016 - 2017 στη μισθολογική ωρίμανση, που αυθαίρετα η κυβέρνηση έχει καταργήσει. Κανένας συμψηφισμός της «προσωπικής διαφοράς» με τα μισθολογικά κλιμάκια. Καμιά κατάργηση της «προσωπικής διαφοράς» σε όσους μετατάσσονται με οποιονδήποτε τρόπο (κινητικότητα κ.λπ.). Χορήγηση μισθολογικού κλιμακίου κάθε 2 χρόνια και για τους εργαζόμενους των ΔΕ και ΥΕ κατηγοριών και όχι κάθε 3 χρόνια. Πλήρης μισθολογική αναγνώριση της προϋπηρεσίας εκτός Δημοσίου. Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού. Αυτόματη μισθολογική αναγνώριση της προϋπηρεσίας στους συμβασιούχους συναδέλφους κ.ά.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν αντιπροσωπείες από τις Ομοσπονδίες: Εργαζομένων υπουργείου Γεωργίας, Υπουργείου Ανάπτυξης (τέως Βιομηχανίας), Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών. Ακόμα, οι Σύλλογοι: Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής, υπουργείου Γεωργίας νομού Αττικής, Μπενάκειου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου, Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Περάματος - Κερατσινίου, Μενιδίου - Ανατολικής Αττικής, Ηρακλείου - Μεταμόρφωσης - Νέας Ιωνίας, τα Σωματεία Εργαζομένων στους δήμους Αγίων Αναργύρων - Καματερού, Κορυδαλλού και Λυκόβρυσης - Πεύκης.

Μαζί με τα συνδικάτα που πήραν την πρωτοβουλία για την κινητοποίηση, χτες το «παρών» έδωσαν και άλλα σωματεία, όπως το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», ο Σύλλογος Ασφαλιστικών Ταμείων, ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ