Πέμπτη 8 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
Να μην παραχωρηθεί η καθαριότητα των σχολείων σε εργολάβους

Τα σχέδια της διοίκησης του δήμου Αλεξανδρούπολης να παραχωρήσει σε εργολάβο την καθαριότητα των σχολείων του δήμου, καταγγέλλει η ΔΑΣ Εργαζομένων Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Οπως αναφέρει, κάτι τέτοιο θα ήταν «ένα ακόμη βήμα προς την ιδιωτικοποίηση νευραλγικών υπηρεσιών και αποτελεί επιβεβαίωση πως όταν ακολουθείς την πολιτική της ανταποδοτικότητας, τη λογική του "ο ρυπαίνων πληρώνει", όταν υπηρετείς την κυρίαρχη πολιτική ΕΕ και συγκυβέρνησης, οδηγείσαι στον εργολάβο».

Η ΔΑΣ καλεί τους εργαζόμενους με τον αγώνα τους να αποτρέψουν την παράδοση των υπηρεσιών στους επιχειρηματικούς ομίλους και να απαιτήσουν: Καμιά υπηρεσία στα χέρια επιχειρηματικών ομίλων. Να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας. Κανένας εργαζόμενος να μη χάσει τη δουλειά του. Μαζικές προσλήψεις και απορρόφηση όλων των εργαζομένων, με σταθερή σχέση εργασίας, με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Σταθερή και μόνιμη δουλειά με δικαιώματα για όλους, καθώς και νέες αντίστοιχες προσλήψεις για την κάλυψη των αναγκών. Ενταξη όλων των εργαζομένων στην καθαριότητα στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα. Να ληφθούν άμεσα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας για την προστασία των εργαζομένων. Ανάκτηση όλων των απωλειών που είχαν οι εργαζόμενοι τα χρόνια της κρίσης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ