Πέμπτη 8 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΕ
Κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς στις 21 Φλεβάρη

Στις 6.30 μ.μ. στην Ομόνοια η συγκέντρωση στην Αθήνα

Κινητοποίηση ενάντια στους πλειστηριασμούς, στις 21 Φλεβάρη, με συγκέντρωση στις 6.30 μ.μ. στην Ομόνοια και πορεία στο υπουργείο Οικονομικών, οργανώνει το ΠΑΜΕ. Σε ανακοίνωσή του, καλεί τα συνδικάτα, τους εργαζόμενους, κάθε εργατική - λαϊκή οικογένεια, «να δυναμώσουμε την πάλη και να μπούμε εμπόδιο στα σχέδια της κυβέρνησης και των αρπακτικών τραπεζιτών, των μεγαλοεπιχειρηματιών που θέλουν να βγάλουν στο σφυρί και να αρπάξουν το βιος και τον ιδρώτα των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, για να τσεπώσουν ζεστό χρήμα, πετώντας μας στο δρόμο. Να μην το επιτρέψουμε».

Στην κινητοποίηση καλεί και το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών.

Κάλεσμα συμμετοχής απευθύνουν τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ και ΠΕΣ ΝΑΤ. Την Τετάρτη 14/2, στις 10.30 π.μ., καλούν σε οργανωτική σύσκεψη στα γραφεία της ΠΕΜΕΝ. «Καλούμε τους ναυτεργάτες, τους συνταξιούχους, να προετοιμάσουμε αγωνιστικές και απεργιακές κινητοποιήσεις, με το πλαίσιο αιτημάτων των ταξικών δυνάμεων, για ΣΣΕ, Κοινωνική Ασφάλιση, ανεργία, φορολογία, πλειστηριασμούς, στην υπεράσπιση των σύγχρονων αναγκών της εργατικής - λαϊκής οικογένειας», αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους.

Να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση καλεί τους εργαζόμενους το κλάδου η Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Φάρμακο (ΟΕΦΣΕΕ).

Συγκεντρώσεις και στη Θεσσαλονίκη

Η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ καλεί την εργατική τάξη, τις φτωχές εργατικές και λαϊκές οικογένειες της Θεσσαλονίκης, σε συλλαλητήρια που θα πραγματοποιηθούν στις 21 Φλεβάρη, ανατολικά και δυτικά της πόλης, ενάντια στις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς.

Συγκεκριμένα, συγκεντρώσεις θα γίνουν στις 7 μ.μ., στην πλατεία Αγίου Θεράποντα και στην πλατεία Δημαρχείου στον Εύοσμο.

Την προηγούμενη μέρα, Τρίτη 20/2, στις 9 π.μ., μαζί με τη Γραμματεία Θεσσαλονίκης της ΠΑΣΕΒΕ, διοργανώνει παράσταση διαμαρτυρίας στην Δ' ΔΟΥ Θεσσαλονίκης.

Η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ συγκρότησε Επιτροπή (εργατών, αυτοαπασχολούμενων, συνταξιούχων, δικηγόρων) για τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς όπου κάθε εργαζόμενος, άνεργος, συνταξιούχος μπορεί να απευθυνθεί για την παροχή νομικών και οικονομικών συμβουλών που είναι απαραίτητες, κύρια όμως για την οργάνωση της πάλης και το συντονισμό. (τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 233134).

Απέρριψε τη συμμετοχή στην κινητοποίηση η ΓΣΕΒΕΕ

Η πλειοψηφία της ΓΣΕΒΕΕ απέρριψε την πρόταση για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που οργανώνονται στις 21 Φλεβάρη, την οποία κατάθεσε στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου την περασμένη Κυριακή η «Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση Επαγγελματιών - Βιοτεχνών - Εμπόρων».

«Για ακόμη μία φορά η πλειοψηφία του ΔΣ απέδειξε ότι έχει διαλέξει στρατόπεδο», τονίζει η «Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση» και υπενθυμίζει: «Δεν μας εκπλήσσει αυτή η στάση! Είναι η στάση που ανακάλυψε "θετικά σημεία" στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που επισπεύδει τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, περιορίζει τα δικαιώματα των εργαζομένων και έχει μια σειρά ρυθμίσεις για τα επαγγέλματα των αυτοαπασχολούμενων. Είναι πάγια η στάση στήριξης της κυβερνητικής πολιτικής και των στημένων "κοινωνικών διαλόγων" που πιστά ακολουθεί η πλειοψηφία του ΔΣ της ΓΣΕΒΕΕ, πολλά χρόνια τώρα. Για άλλη μια φορά σφυρίζει αδιάφορα στις προτάσεις της "Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης" για κινητοποιήσεις».

Η «Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση» καλεί τους αυτοαπασχολούμενους, μέσα από τα σωματεία και τις Ομοσπονδίες τους, να δώσουν όλες τους τις δυνάμεις για την οργάνωση και επιτυχία του συλλαλητηρίου στις 21 Φλεβάρη, στις 6.30 μ.μ., στην Ομόνοια.

  • Ρεπορτάζ από τη χτεσινή σύσκεψη σωματείων και Ομοσπονδιών αυτοαπασχολούμενων και επαγγελματιών, που οργάνωσε η ΟΒΣΑ, θα δημοσιευτεί στο αυριανό φύλλο του «Ριζοσπάστη».
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στις 23 Φλεβάρη η 2η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη(11/1/2014)
Στη μάχη για το πανελλαδικό κλείσιμο καταστημάτων στις 16 Σεπτέμβρη(8/9/2013)
Καπηλεία και συμβιβασμός(6/8/2013)
«Η σιωπή σημαίνει συνενοχή»(30/3/2011)
Ολοι μαζί στις 23 του Φλεβάρη(15/2/2011)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org