Πέμπτη 8 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Σύσκεψη για την οργάνωση της πάλης στη Θεσσαλονίκη

Μήνυμα έντασης της πάλης και συμπόρευσης με τους εργαζόμενους ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που μειώνει τις συντάξεις και τις παροχές στην Ασφάλιση και στη φαρμακευτική δαπάνη, κόβει ΕΚΑΣ και επιδόματα, έστειλε η σύσκεψη των Διοικήσεων των Συνταξιουχικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Κατερίνης, Γιαννιτσών, Λιτοχώρου και Σερρών, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 6/2 στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν μέλη Διοικήσεων των Συνταξιούχων ΟΑΕΕ, ΟΤΑ, ΠΑΣΑΣ-ΔΕΗ, ΔΕΚΟ Τραπεζών και Πολιτικών Υπαλλήλων Εθνικής Αμυνας.

Παρευρέθηκε και μίλησε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, Δήμος Κουμπούρης, που αναφέρθηκε στα ζητήματα οργάνωσης και δράσης των συνταξιούχων, τονίζοντας πως πρέπει να γίνει βαθιά συνείδηση ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος από το δρόμο του αγώνα για να αναχαιτιστούν και να ανατραπούν οι αντιλαϊκές - αντεργατικές πολιτικές κυβέρνησης - ΕΕ - κεφαλαίου. Τέλος, ενημέρωσε για την επιστολή που έστειλε η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ προς την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, για να επιστραφούν οι παράτυπα παρακρατηθείσες περικοπές από τις συντάξεις (κύριες και επικουρικές) και τα μερίσματα, ώστε να μην ταλαιπωρούνται χιλιάδες συνταξιούχοι με την υποβολή αιτήσεων.

Στη συνέχεια ακολούθησε συνεστίαση, όπου έγινε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Σωματείου, και λαϊκό γλέντι με την ορχήστρα των Συνταξιουχικών Οργανώσεων της Θεσσαλονίκης, στην πρώτη τους εμφάνιση.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ