Σάββατο 20 Οχτώβρη 2018 - Κυριακή 21 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Αποκαλύφθηκαν νέα κρούσματα καραμπινάτης νοθείας

Η ΔΑΣ απαιτεί διενέργεια καθαρού συνεδρίου, χωρίς νόθους αντιπροσώπους

Από παρέμβαση των ταξικών δυνάμεων ενάντια στις μεθοδεύσεις νοθείας στο Εργατικό Κέντρο Τρικάλων
Από παρέμβαση των ταξικών δυνάμεων ενάντια στις μεθοδεύσεις νοθείας στο Εργατικό Κέντρο Τρικάλων
Νέα «βιομηχανία» παραγωγής νόθων αντιπροσώπων για το συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων αποκάλυψε ο έλεγχος του Μητρώου των Σωματείων που ξεκίνησε η διορισμένη από το Πρωτοδικείο προσωρινή διοίκηση (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ), μετά από απαίτηση της ΔΑΣ.

Οπως κατήγγειλαν σε συνέντευξη Τύπου εκπρόσωποι της ΔΑΣ, εκλεγμένοι σε Διοικητικά Συμβούλια Σωματείων και αντιπρόσωποι για το συνέδριο, με το που ξεκίνησε ο έλεγχος μητρώων στο πρώτο σωματείο διαπιστώθηκε η νοθεία.

Χαρακτηριστική περίπτωση αποτελεί το Σωματείο Περιφερειακών Υπαλλήλων Νομού Τρικάλων, οι αρχαιρεσίες του οποίου έγιναν στις 18/3/18, σε καφενείο στο ορεινό χωριό Χρυσομηλιά Καλαμπάκας, 47 χιλιόμετρα από τα Τρίκαλα. Βάσει των στοιχείων, μέσα σε 8 ώρες εξέλεξαν Εφορευτική Επιτροπή, έκαναν εκλογές, έγινε καταμέτρηση των ψηφισάντων, που ανέρχονται σε 393 (!), και βγάλανε 20 (!) αντιπροσώπους για το Εργατικό Κέντρο, από τους οποίους μάλιστα οι 5 δεν είναι καν μέλη του σωματείου! Από το εν λόγω σωματείο μάλιστα είναι εκλεγμένοι στο Εργατικό Κέντρο οι Μπούγλας Ευθύμιος και Χαχάμης Θωμάς, γνωστά στελέχη της ΠΑΣΚΕ που εργάζονται στον ΟΣΕ. Προφανώς, με βάση τα παραπάνω, η ορεινή Χρυσομηλιά είναι... βιομηχανικό κέντρο και διαθέτει σιδηροδρομικό σταθμό!

Εξίσου χαρακτηριστικό είναι ότι κατά τον έλεγχο, μόλις οι εκπρόσωποι του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού κατάλαβαν ότι η νοθεία τους έγινε αντιληπτή, άρπαξαν από τα χέρια των συνδικαλιστών της ΔΑΣ τις σημειώσεις που κρατούσαν...

Στη συνέντευξη Τύπου αναφέρθηκαν κι άλλα καραμπινάτα παραδείγματα νοθείας, όπως:

-- Στο Σωματείο Ξύλου και Οικοδόμων, στο οποίο μέσα σε δυο μέρες, σε καφενείο στο Μεγαλοχώρι και σε κατάστημα στην Φαρκαδόνα, ψήφισαν ...787 οικοδόμοι, εκλέγοντας 39 αντιπροσώπους για το Εργατικό Κέντρο.

-- Στο Σωματείο Οικοδόμων Διαλεκτού, όπου έγιναν εκλογές σε καφενείο στο χωριό Μικρό Κεφαλόβρυσο και... εμφανίζονται να ψήφισαν άλλοι 235 οικοδόμοι!

Ετσι, με βάση τους ψηφίσαντες, έχουν καταγεγραμμένους στα μητρώα τους πάνω από 1.100 οικοδόμους, όταν σε ολόκληρο το νομό Τρικάλων ο αριθμός αυτών που απασχολούνται στον κλάδο των κατασκευών είναι κάτω από 300...

Επισημαίνοντας ότι τώρα πλέον δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία πως οι διορισμένοι στην προσωρινή Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου είναι «πρωτεργάτες της νοθείας και των νόθων αντιπροσώπων», οι εκπρόσωποι της ΔΑΣ υπογράμμισαν: «Απαιτούμε εκκαθάριση του Μητρώου του ΕΚΝΤ, έλεγχο νομιμότητας των αρχαιρεσιών και διαδικασιών των σωματείων, διενέργεια καθαρού συνεδρίου, απαλλαγμένου από νόθους αντιπροσώπους».

Απηύθυναν κάλεσμα σε όλους τους εκλεγμένους αντιπροσώπους που στήριξαν ή που σκέφτονται να στηρίξουν τη σημερινή πλειοψηφία ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ, να μην επιτρέψουν τέτοιου είδους μεθοδεύσεις και νοθείες.

Καταλήγοντας, τόνισαν: «Συνεχίζουμε με γνώμονα τα συμφέροντα των εργαζομένων για ένα Εργατικό Κέντρο που θα είναι απαλλαγμένο από τη σαπίλα τους. Ενα Εργατικό Κέντρο στο πλευρό των εργατών, που θα οργανώνει τον αγώνα μας, θα μπαίνει μπροστά σε κάθε μικρό και μεγάλο αγώνα μας».

Συγκέντρωση ενάντια στις νέες μεθοδεύσεις για νόθο «συνέδριο» στην Κατερίνη

Στο μεταξύ, το Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πιερίας «Η Πρωτοπορία» οργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Κυριακή 21/10, στις 10 π.μ. έξω από το δημαρχείο Κατερίνης, όπου η τέως διοίκηση (ΠΑΣΚΕ) του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης θα επιχειρήσει να ολοκληρώσει τις παράνομες διαδικασίες του νόθου «συνεδρίου» που έχει στήσει με την καθοδήγηση της πλειοψηφίας της διοίκησης της ΓΣΕΕ.

Το Συνδικάτο καταγγέλλει ότι «η τέως διοίκηση του ΕΚΚ, έχοντας στο πλευρό της και τους δικαστικούς αντιπροσώπους, συνεχίζει την προσπάθεια να παρουσιάσει ότι έγινε το συνέδριο του ΕΚΚ παρά το γεγονός ότι είναι έκπτωτη, αφού η θητεία της έληξε στις 3 Οκτώβρη, παραβιάζοντας κατά συρροή το καταστατικό και χωρίς να δίνει λόγο στους εργαζόμενους (...) Προκλητικά με τη συμμετοχή της δικαστικού αντιπροσώπου πλαστογράφησαν το από 1/10/18 πρακτικό Γενικής Συνέλευσης, όπου και παρουσιάζουν ψευδώς ότι ξεκίνησε η διαδικασία και συνεχίστηκε στις 8 Οκτώβρη (με δόσεις), στην αίθουσα του δημαρχείου, όπου κάποια άτομα ανέβαιναν σαν τα ποντίκια μέσα από το υπόγειο πάρκινγκ του δήμου, με τη συμβολή της δημοτικής αστυνομίας, χωρίς φυσικά να γνωρίζει κανείς αν είναι αντιπρόσωποι, για να συμμετάσχουν στην υποτιθέμενη Γενική Συνέλευση».

Και τονίζει: «Το Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας ''Η Πρωτοπορία", οι συνδικαλιστές και οι εργαζόμενοι της Πιερίας δεν πρόκειται να αποδεχτούν καμία διοίκηση - μαϊμού η οποία θα προκύψει μέσα από το συνέδριο - φαρσοκωμωδία. Εδώ και τώρα πρέπει να διοριστεί προσωρινή διοίκηση αντιπροσωπευτική, χωρίς τη συμμετοχή των μελών της προηγούμενης διοίκησης η οποία ευθύνεται για τον εκφυλισμό του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης. Η προσωρινή διοίκηση θα αναλάβει την ευθύνη να πραγματοποιήσει: Ενα γνήσιο συνέδριο, με την εκκαθάριση των μητρώων μελών από σωματεία - φαντάσματα. Τον έλεγχο όλων των πεπραγμένων της προηγούμενης διοίκησης και κυρίως των οικονομικών».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ