Σάββατο 20 Οχτώβρη 2018 - Κυριακή 21 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ
Καθημερινές πρωτοβουλίες για να φτάσει παντού το κάλεσμα για την απεργία

Στάσεις εργασίας και συνελεύσεις των οικοδόμων στα εργοτάξια
Στάσεις εργασίας και συνελεύσεις των οικοδόμων στα εργοτάξια
Με καθημερινές πρωτοβουλίες, περιοδείες και εξορμήσεις στους χώρους δουλειάς, συνελεύσεις και συσκέψεις, κινητοποιήσεις σε μια σειρά κλάδους και επιχειρήσεις, προετοιμάζουν την ενιαία απεργιακή απάντηση της εργατικής τάξης Σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα που ανταποκρίνονται στο αγωνιστικό κάλεσμα του ΠΑΜΕ.

Το στίγμα της πλούσιας σχετικής δραστηριότητας δίνουν τόσο οι παρεμβάσεις που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί, πολλές από τις οποίες αποτυπώθηκαν τη βδομάδα που πέρασε στις σελίδες του «Ριζοσπάστη», όσο και ο προγραμματισμός που βάζουν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις για τις επόμενες μέρες.

Ξεχωρίζοντας ορισμένες μόνο από αυτές τις πρωτοβουλίες:

-- Στάσεις εργασίας και συνελεύσεις στα εργοτάξια κατασκευής του γηπέδου της ΑΕΚ και της ανάπλασης του Φαληρικού όρμου οργάνωσε, την περασμένη Τρίτη και Τετάρτη αντίστοιχα, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας. Το κάλεσμα στην απεργία και στη Γενική Συνέλευση συνοδεύτηκε από αποφάσεις για κινητοποιήσεις στους χώρους δουλειάς. Ετσι, στο εργοτάξιο κατασκευής του γηπέδου της ΑΕΚ οι εργαζόμενοι προχωρούν σε 24ωρη απεργία την Τετάρτη 24/10, διεκδικώντας την υπογραφή εργοταξιακής Συλλογικής Σύμβασης. Αντίστοιχα, στο εργοτάξιο ανάπλασης του Φαληρικού όρμου, αποφάσισαν την κλιμάκωση του αγώνα και με απεργιακή κινητοποίηση τις επόμενες μέρες, για την εφαρμογή της εργοταξιακής ΣΣΕ.

Συζήτηση με εργαζόμενους σε ναυπηγεία στο Πέραμα
Συζήτηση με εργαζόμενους σε ναυπηγεία στο Πέραμα
-- Σε στάση εργασίας και συγκέντρωση έξω από τα γραφεία του ΣΕΒ προχώρησαν την περασμένη Πέμπτη η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών (ΠΟΛ) και η Ενωση Λογιστών - Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής (ΕΛΕΠΑ), με αφορμή την προγραμματισμένη συνάντηση με τους εκπροσώπους του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών (ΣΕΒ), για το ζήτημα της υπογραφής κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Η Ενωση καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στην απεργία και στη Γενική Συνέλευση την Πέμπτη 25/10, δυναμώνοντας τον αγώνα για την κλαδική Σύμβαση.

-- Περιοδείες και εξορμήσεις σε εργοστάσια του κλάδου, απευθύνοντας απεργιακό κάλεσμα, οργάνωσε τις προηγούμενες μέρες το Συνδικάτο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Αττικής.

-- Αντίστοιχο πρόγραμμα εξορμήσεων σε ναυπηγεία και συζήτησης με τους εργαζόμενους ξεδιπλώνει και το Παράρτημα Πειραιά του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας.

Το πρόγραμμα των επόμενων ημερών

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά στην Αττική, στις δεκάδες πρωτοβουλίες των επόμενων ημερών περιλαμβάνονται και οι εξής συνελεύσεις, συσκέψεις και κινητοποιήσεις:

-- Το Συνδικάτο Εργαζομένων Φαρμάκου - Καλλυντικού Αττικής καλεί σε Γενική Συνέλευση την Κυριακή 21/10, στις 10.30 π.μ., στην αίθουσα της Ενωσης Λογιστών (Κάνιγγος 27, 5ος όροφος).

-- Το Συνδικάτο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Αθήνας θα κάνει Γενική Συνέλευση την Κυριακή 21/10, στις 10.30 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας.

-- Το Σωματείο Εργαζομένων σε Μονάδες - Ιδρύματα - Σχολεία Ειδικής Αγωγής (ΣΕΜΙΣΕΑ) καλεί σε Γενική Συνέλευση την Κυριακή 21/10, στις 5 μ.μ., στα γραφεία του (Χαλκοκονδύλη 37, 2ος όροφος).

-- Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λαυρεωτικής οργανώνει Γενική Συνέλευση την Κυριακή 21/10, στις 6.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής.

-- Το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής οργανώνει Γενική Συνέλευση τη Δευτέρα 22/10, στις 4 μ.μ., στο ξενοδοχείο «Royal Olympic».

-- Τα σωματεία και οι φορείς που συμμετέχουν στη Λαϊκή Επιτροπή Καλλιθέας καλούν σε σύσκεψη την Τετάρτη 24/10, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα πλησίον του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Καλλιθέας «Σταύρος Νιάρχος» (Ναυάρχου Βότση 18).

-- Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής (ΣΕΤΗΠ) Αττικής οργανώνει την Πέμπτη 25/10, στις 6 μ.μ., συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας και πορεία στον ΣΕΒ.

-- Η Ενωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής προχωρά σε εκλογοαπολογιστική συνέλευση την Πέμπτη 25/10, στις 7 μ.μ., στα γραφεία της.

-- Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής προχωρά σε Γενική Συνέλευση την Πέμπτη 25/10, στις 6 μ.μ., στο θεατράκι του δημαρχείου Περιστερίου.

-- Το Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικού Αττικής προχωρά σε κινητοποίηση διεκδικώντας την υπογραφή κλαδικής Σύμβασης για όλους τους εργαζόμενους του κλάδου και καταγγέλλοντας την καταπάτηση του ωραρίου, την Πέμπτη 1/11 στις 5 μ.μ., με συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας και πορεία προς την Ενωση Ελληνικών Τραπεζών. Νωρίτερα, Γενικές Συνελεύσεις οργανώνονται σε «First Data» (Δευτέρα 22/10 και Τρίτη 23/10), «PD Services» (Δευτέρα 22/10), «PD Solutions» (Τρίτη 23/10 και Πέμπτη 25/10) και «ETE Leasing» (Δευτέρα 29/10).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αρχαιρεσίες και συνελεύσεις(2021-10-06 00:00:00.0)
Πρωτοβουλίες σωματείων μπροστά στην απεργία(2018-10-13 00:00:00.0)
Εκλογοαπολογιστικές συνελεύσεις συνδικάτων(2018-03-31 00:00:00.0)
Συνελεύσεις σωματείων(2018-02-08 00:00:00.0)
Τα σωματεία συζητούν και αποφασίζουν απεργία(2016-10-28 00:00:00.0)
Γενικές Συνελεύσεις Συνδικάτων(2015-02-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ