Παρασκευή 15 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΘΕΑΤΕΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΕΡΓΟ
ΟΔΗΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΗ ΠΙΣΤΗ»
Κατοχύρωση των συμφερόντων των τραπεζών κόντρα στα λαϊκά νοικοκυριά

Παρέμβαση στη συζήτηση για την «καταναλωτική πίστη» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο πραγματοποίησε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ. Ο ευρωβουλευτής του Κόμματος Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος στην ομιλία του τόνισε τα παρακάτω:

«Δραματική είναι η κατάσταση των λαϊκών οικογενειών στην Ελλάδα. Το εισόδημα μετά βίας φτάνει τη μέση του μήνα. Κατατρώγεται από τον υψηλό πληθωρισμό, την αβάσταχτη ακρίβεια στα τρόφιμα και τα άλλα είδη λαϊκής κατανάλωσης, την Ενέργεια και τα πανάκριβα ενοίκια.

Ετσι, οι εργαζόμενοι πέφτουν στα νύχια των τραπεζών, προσπαθώντας να καλύψουν καθημερινές ανάγκες με πιστωτικές κάρτες, καταναλωτικά δάνεια. Η οδηγία επιδιώκει να κατοχυρώσει τις απαιτήσεις των τραπεζών, σε βάρος των δανειοληπτών, με στόχο να προστατευτεί η κερδοφορία τους από πιθανή αδυναμία αποπληρωμής των δανείων.

Είναι αναγκαίο συμπλήρωμα του αντιλαϊκού πτωχευτικού νόμου της ΝΔ, των συστάσεων της Κομισιόν, της αύξησης των επιτοκίων της ΕΚΤ που γιγαντώνει τα "κόκκινα" δάνεια, και πετά χιλιάδες ανθρώπους από τα σπίτια ακόμη και για οφειλές των 800 ευρώ, για να προστατευτούν οι όμιλοι μπροστά στη διαφαινόμενη καπιταλιστική κρίση.

Ο λαός δεν έχει τίποτα να περιμένει από τέτοιου είδους "ρυθμίσεις". Με τον αγώνα του κόντρα στα "θέλω" των ομίλων, απαιτεί πραγματική αύξηση του εισοδήματος, απαγόρευση πλειστηριασμών λαϊκής περιουσίας, διαγραφή χρεών, κατάργηση ΦΠΑ και ειδικών φόρων σε είδη λαϊκής κατανάλωσης, καύσιμα και Ενέργεια, σύγχρονη και φτηνή στέγη».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εισπραξιμότητα(2021-10-08 00:00:00.0)
«Κόβουν» - «ράβουν» για το κεφάλαιο, στέλνουν το λογαριασμό στο λαό(2019-09-28 00:00:00.0)
Προκλητικές διατάξεις σε όφελος του κεφαλαίου(2016-05-22 00:00:00.0)
Στο μέτωπο ενάντια στο φορολογικό(2010-04-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ