Παρασκευή 15 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
2023 ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
ΚΕΡΚΥΡΑ
Στήριγμα των αγώνων του λαού οι υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας η σύσκεψη του ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» του δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαπόντιων Νήσων. Οι 210 υποψήφιοι που συγκροτούν το ψηφοδέλτιο προστίθενται στους 372 υποψηφίους στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και στους δήμους Βόρειας Κέρκυρας, Νότιας Κέρκυρας και Παξών.

Ο Γιάννης Μπορμπότης, υποψήφιος δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας, έχοντας δίπλα του την Αλεξάνδρα Μπαλού, υποψήφια περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, και τον Σταμάτη Πελάη, υποψήφιο δήμαρχο Νότιας Κέρκυρας και πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου του νησιού, στην ομιλία του τόνισε ανάμεσα σε άλλα τα εξής:

Ενώ οι εργαζόμενοι στην Κέρκυρα δίνουν μάχη για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων με αυξήσεις στους μισθούς, ο δήμος πρωταγωνιστεί στη φοροληστεία, καθώς όπως αναδείχθηκε το 58,2% των εσόδων του προέρχεται από ανταποδοτικά τέλη, φόρους και πρόστιμα που πληρώνει ο λαός. Είναι δε τέτοια η συναίνεση στην κυβερνητική κατεύθυνση μείωσης της κρατικής χρηματοδότησης, που αυτή σήμερα φτάνει μόλις στα 12.045.601 ευρώ και δεν καλύπτει ούτε τη μισθοδοσία των δημοτικών υπαλλήλων, που ανέρχεται σε 12.662.194 ευρώ.

Ο δήμος πρωταγωνιστεί στη γενίκευση των προσωρινών μορφών απασχόλησης, αφού πάνω από το 80% όλων των κοινωνικών δομών (βρεφονηπιακοί σταθμοί, ΚΔΑΠ, ΚΑΠΗ κ.λπ.) λειτουργούν με συμβασιούχους, όπως αντίστοιχα το 95% των καθαριστριών των σχολείων. «Η δημοτική αρχή έπαιξε με τον πιο πετυχημένο τρόπο τον ρόλο του μάνατζερ μεταφοράς χρημάτων από τη φορολογία του λαού στους εργολάβους», επεσήμανε ο Γ. Μπορμπότης και υπενθύμισε ότι προτεραιότητα της σημερινής δημοτικής αρχής της ΝΔ - με τη στήριξη και των δυνάμεων των άλλων αστικών κομμάτων - ήταν οι ιδιωτικοποιήσεις, καταρχάς της μαρίνας Μπενιτσών, Αλύπας και Παλαιοκαστρίτσας, με αρνητικές συνέπειες για τους ψαράδες και τους μικρούς αυτοαπασχολούμενους. Μόνο δε η κινητοποίηση των κατοίκων της Γαρίτσας απέτρεψε τους σχεδιασμούς για αλλαγή του χαρακτήρα του Αλσους του Ανεμόμυλου, που εντάσσεται στα σχέδια για μετατροπή ολόκληρου του κόλπου σε μία ακόμα μεγάλη μαρίνα τουριστικών σκαφών.

Παράλληλα, ενώ χιλιάδες Κερκυραίοι αγωνιούν το καλοκαίρι για το πόσες ώρες ή μέρες θα διαρκέσει η διακοπή του νερού στα σπίτια τους, απαιτώντας ανακατασκευή του δικτύου ύδρευσης, η δημοτική αρχή παραδίδει την κρίσιμη αυτή υποδομή με ΣΔΙΤ σε ιδιώτες για 28 χρόνια, μαζί με την κατασκευή ταμιευτήρων. Επιπλέον, κόντρα και στις μεγάλες κινητοποιήσεις για την αναβάθμιση του νοσοκομείου και τη στήριξη της δημόσιας λειτουργίας του, ο δήμος λειτουργεί ως «λαγός» της κυβέρνησης στους σχεδιασμούς για τη διάσπαση του ενιαίου χαρακτήρα της Υγείας, με την ίδρυση δημοτικού ΚΕΠ Υγείας.

Απέναντι στις παραπάνω και σε πολλές άλλες αντιλαϊκές αποφάσεις του δήμου Κεντρικής Κέρκυρας - κατέληξε ο Γ. Μπορμπότης - η μοναδική λαϊκή αντιπολίτευση ήταν οι εκλεγμένοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης», μεταφέροντας τις διεκδικήσεις του κερκυραϊκού λαού.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ