Παρασκευή 15 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Με επιτυχία η αιμοδοσία στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό

Με μεγάλη επιτυχία οργανώθηκε χτες αιμοδοσία στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό, από το Τμήμα Υγείας - Πρόνοιας της ΚΕ και τη Διεύθυνση του κτιρίου της ΚΕ. Η αίθουσα Τύπου μετατράπηκε σε κέντρο αιμοληψίας, με τη συμβολή γιατρών και νοσηλευτών του Νοσοκομείου «Αττικόν», που οργάνωσαν άψογα και με ασφάλεια την αιμοδοσία.

Δεκάδες στελέχη και μέλη του ΚΚΕ, εργαζόμενοι στην έδρα της ΚΕ και στον «Ριζοσπάστη», πολλοί απ' αυτούς σταθεροί εθελοντές αιμοδότες, πρόσφεραν αίμα για τις μεγάλες ανάγκες που υπάρχουν και διαρκώς αυξάνονται. Εκφράζοντας τις ευχαριστίες τους, το Τμήμα Υγείας και Πρόνοιας της ΚΕ και η Διεύθυνση του κτιρίου της ΚΕ πρόσφεραν συμβολικά σε γιατρούς και νοσηλευτές βιβλία της «Σύγχρονης Εποχής».

Εθελοντική αιμοδοσία οργανώνει και η ΚΝΕ στις 16 και 17 Σεπτέμβρη, στο πλαίσιο του 49ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», εκφράζοντας την αλληλεγγύη της στον λαό της Θεσσαλίας που δοκιμάζεται. Η αιμοδοσία θα γίνει ως εξής:

  • Αύριο Σάββατο 16 Σεπτέμβρη στον «Ευαγγελισμό», από 9 π.μ. έως 2 μ.μ.
  • Την Κυριακή 17 Σεπτέμβρη στο «Αττικόν», από 9 π.μ. έως 2 μ.μ.

Οσοι θέλουν να προσφέρουν αίμα θα πρέπει να έχουν μαζί τους ΑΜΚΑ και ταυτότητα ή διαβατήριο. Χρειάζεται να έχει μεσολαβήσει διάστημα τουλάχιστον 3 μηνών από την προηγούμενη αιμοδοσία. Αίμα μπορούν να δώσουν όσοι είναι 18-65 ετών, χωρίς κάποιο σοβαρό ή χρόνιο πρόβλημα υγείας. Ο αιμοδότης θα πρέπει να έχει πιει αρκετά υγρά (νερό, χυμούς), να έχει κοιμηθεί τουλάχιστον 5 ώρες και να μην έχει καταναλώσει αλκοόλ την προηγούμενη μέρα.

Οι αιμοδότες που εργάζονται στον δημόσιο τομέα δικαιούνται άδεια δύο ημερών από την εργασία τους, ενώ στον ιδιωτικό τομέα, σύμφωνα με τον νόμο 4554/2018, δικαιούνται άδεια με αποδοχές μόνο τη μέρα της αιμοδοσίας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ