Παρασκευή 15 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
2023 ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
ΧΑΛΚΙΔΑ
Να γίνουν οι εργαζόμενες γυναίκες η φωνή και η δύναμη της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Να ενισχύσουν με τη δράση τους και να δυναμώσουν στην κάλπη το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κάλεσε η Γρανέτα Τσιβίκα, υποψήφια δήμαρχος Χαλκίδας, τις γυναίκες που συμμετείχαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της προεκλογικής δραστηριότητας.

«Στις εκλογές του Οκτώβρη κάθε εργαζόμενη γυναίκα, κάθε άνεργη και νέα θα πρέπει να ψηφίσει με γνώμονα τις δικές της ανάγκες και τις ανάγκες της οικογένειάς της. Να ενισχύσει το ψηφοδέλτιο της "Λαϊκής Συσπείρωσης", το μοναδικό αγωνιστικό ψηφοδέλτιο που παλεύει πραγματικά για την ικανοποίηση των σύγχρονων δικαιωμάτων των γυναικών, στο σύνολό τους», τόνισε μεταξύ άλλων η Γρ. Τσιβίκα, προσδιορίζοντας παράλληλα ότι η σημερινή δημοτική αρχή Χαλκίδας, συνεχίζοντας το έργο των προηγούμενων, όχι μόνο αδιαφορεί απέναντι στα προβλήματα των γυναικών, αλλά συμβάλλει στην επικράτηση συνθηκών ανισοτιμίας και εκμετάλλευσης.

Επισήμανε ότι τόσο η σημερινή δημοτική αρχή όσο και οι υπόλοιπες παρατάξεις που διεκδικούν τον δήμο Χαλκιδέων, όλο το προηγούμενο διάστημα, δεν ενδιαφέρθηκαν για την έλλειψη παιδιάτρων και γυναικολόγων στο Νοσοκομείο Χαλκίδας, τις ελλείψεις στη μαιευτική κλινική, αλλά και τα εμπόδια που μπαίνουν σε μία σειρά προληπτικές εξετάσεις. Σημείωσε ότι «όλες οι μέχρι τώρα δημοτικές αρχές έχουν στηρίξει τις πολιτικές των "ίσων ευκαιριών" που έχουν οδηγήσει στην "ευέλικτη" εργασία και τα δικαιώματα - λάστιχο», τη δουλειά χωρίς μέτρα προστασίας του γυναικείου οργανισμού, τις απολύσεις εγκύων κ.λπ.

Αναφέρθηκε στα εκατοντάδες παιδιά λαϊκών οικογενειών που μένουν εκτός βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών, στη βαρβαρότητα που βιώνουν οι μητέρες παιδιών ΑμεΑ με τις άθλιες συνθήκες στα ειδικά σχολεία της Χαλκίδας, αλλά και την έλλειψη ολοκληρωμένης και ουσιαστικής μέριμνας για τις κακοποιημένες γυναίκες. Σημείωσε επίσης την έλλειψη ελεύθερων χώρων άθλησης και αναψυχής, χώρων για την ανάπτυξη της καλλιτεχνικής δημιουργίας κ.λπ.

«Η ικανοποίηση των σύγχρονων δικαιωμάτων των γυναικών στο σύνολό τους δεν είναι πολυτέλεια, αλλά ανάγκη. Η ενίσχυση της "Λαϊκής Συσπείρωσης" και στον δήμο της Χαλκίδας μπορεί να δώσει ισχυρό πλήγμα στις κάλπικες διαχωριστικές γραμμές που στήνονται για να χειραγωγήσουν τη στάση των γυναικών και να υφαρπάξουν την ψήφο τους», σημείωσε χαρακτηριστικά η Γρ. Τσιβίκα.

Και τόνισε ότι η «Λαϊκή Συσπείρωση» στάθηκε πάντα στο πλευρό του γυναικείου κινήματος, στηρίζοντας και διεκδικώντας την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων του, ενώ καταλήγοντας κάλεσε τις γυναίκες που συμμετείχαν στη σύσκεψη να γίνουν η φωνή και η δύναμη της «Λαϊκής Συσπείρωσης», μεταφέροντας όλο και πιο πλατιά το κάλεσμα ενίσχυσης στις εκλογές στις 8 Οκτώβρη, σημειώνοντας:

«Ενισχύουμε αποφασιστικά το ψηφοδέλτιο της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στον δήμο Χαλκίδας και στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Είναι το μοναδικό θετικό αποτέλεσμα που μπορεί να καταγραφεί την επόμενη μέρα των εκλογών. Ηρθε η ώρα να αποφασίσουμε εμείς για το πώς θα πάμε. Ψηφίζουμε "Λαϊκή Συσπείρωση"! Κάνουμε την πραγματική διαφορά!».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ