Παρασκευή 15 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Φωστήρες

Από τα πολλά «μαργαριτάρια» που έχουν ακουστεί για την κακοκαιρία και που όλα προδίδουν την αγωνία να ξεπλυθούν κυβέρνηση και κρατικός μηχανισμός για την ανυπαρξία πρόληψης, υπάρχουν και κάποια που το ...τερμάτισαν. Οπως ορισμένων επιστημόνων (;) που προβλέπουν ότι καταιγίδα σαν αυτή του Βόλου θα ξανασυμβεί το 18023, δηλαδή μετά από 16.000 χρόνια! `Η άλλοι που λένε ότι ο «Ντάνιελ» αλλάζει την «μετεωρολογική ιστορία» της Μεσογείου και ότι όμοιά της δεν έχει υπάρξει ποτέ στα χρονικά. Κάπου εκεί εμφανίζεται ο Αδ. Γεωργιάδης, που χτες έλεγε για τη Θεσσαλία ότι «το λέει και το όνομά της», αφού ετυμολογικά σημαίνει «θάλασσα». Και εξηγούσε: «Η φυσική δομή της περιοχής είναι να μαζεύει νερά, αυτό είναι πάνω από τις δυνάμεις της ελληνικής Δημοκρατίας, είναι η γεωμορφολογία της Γαίας, έτσι έχει φτιάξει τη Θεσσαλία». Ε, άμα το λέει το ...όνομά της, ας πνίγεται ο λαός, ας μένουν ακαθάριστα τα ρέματα, ας φτιάχνονται γεφύρια από ...χαρτί. Εμείς πάντως αναμένουμε αντίστοιχες «αναλύσεις» και για άλλες περιοχές που «το λέει το όνομά τους», όπως για τη Χαμοστέρνας στην Αθήνα, για την Τσαλαβούτα στο Περιστέρι, γιατί όχι, για τον πάλαι ποτέ ...Μπούθουλα στον Κολωνό. Θέλουν τον λαό να βλαστημάει τη μοίρα του και το κακό το ριζικό του εν έτει 2023, κλείνοντας «ραντεβού» με την επόμενη καταστροφή, για να μένει στο απυρόβλητο το κράτος, που σηκώνει τα χέρια ψηλά όταν πρόκειται για την προστασία της ζωής και της περιουσίας του.

Είδε φως

«Είδε φως και μπήκε» ο υποψήφιος περιφερειάρχης του ΣΥΡΙΖΑ στην Αττική, Ιωακειμίδης, με αφορμή τις πλημμύρες, και ζητάει το πρώτο ψήφισμα του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου να είναι για τις «απευθείας αναθέσεις» που έδωσε η απερχόμενη περιφερειακή αρχή για αντιπλημμυρικά έργα. Οσο κι αν ψάξει κανείς, όμως, ούτε κουβέντα δεν θα βρει στις ανακοινώσεις του για το έδαφος στο οποίο «φυτρώνουν» οι απευθείας αναθέσεις: Ούτε κουβέντα για την πολιτική που αντιμετωπίζει και την πολιτική προστασία, συνολικά την προστασία του λαού, με όρους «ανταποδοτικότητας». Ούτε συζήτηση για το καθεστώς των εργολαβιών, για τα μειωμένα κονδύλια και την αποψίλωση υπηρεσιών, που ανοίγουν δρόμο στην εμπορευματοποίηση. Αυτήν την πολιτική ακολούθησαν «διακομματικά» και διαχρονικά οι περιφερειακές διοικήσεις Πατούλη (ΝΔ), Δούρου (ΣΥΡΙΖΑ) και προηγουμένως του Σγουρού (ΠΑΣΟΚ), οδηγώντας στη σημερινή επικίνδυνη κατάσταση για τον λαό της Αττικής. Και τι να πει άλλωστε για όλα αυτά; Την ίδια αδιέξοδη πολιτική υλοποίησε κι αυτός ως δήμαρχος Νίκαιας - Ρέντη, τα ίδια εξαγγέλλει τώρα και ως υποψήφιος περιφερειάρχης. Ο λαός της Αττικής, όμως, έχει χορτάσει από κάθε είδους «υπερκομματικούς» σωτήρες. Τώρα είναι ώρα για αποφασιστική ενίσχυση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια και στους δήμους! Για να δοθεί απάντηση στην πολιτική που στέλνει «στο ρέμα» τις λαϊκές ανάγκες, να δυναμώσει ο αγώνας για ολοκληρωμένο αντιπλημμυρικό σχεδιασμό, μέσα και υποδομές για τις ανάγκες του λαού.

Ο Αστραχάν...

«Χωρίς αντίπαλο», «τρέχει μόνο του το φαβορί» και άλλα παρόμοια γράφονται στα αστικά ΜΜΕ, που επικαλούνται διάφορες δημοσκοπήσεις για τις εκλογές στην Περιφέρεια Αττικής. Παρουσιάζουν την εκλογική μάχη σαν κούρσα στον Ιππόδρομο, με τον ...Αστραχάν να τρέχει αγέρωχος προς τη γραμμή του τερματισμού. Κι αν για τους ομόσταβλούς του υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ δημιουργούν και λίγο «σασπένς» για τις τελικές επιδόσεις τους, για τη «Λαϊκή Συσπείρωση» μπερδεύουν την επιθυμία τους με την πραγματικότητα, σε πλήρη διάσταση με την ανταπόκριση που συναντά το ψηφοδέλτιό της από τους εργαζόμενους και τον λαό της Αττικής. Θυμίζουμε ότι το ΚΚΕ στην Αττική ήταν τρίτη δύναμη στις τελευταίες εθνικές εκλογές και με αυτήν τη δυναμική δίνει τώρα τη μάχη για ακόμα πιο ψηλά στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές.

... στη μούγκα

Αλήθεια όμως: Αφού είναι τόσο σίγουροι για τα ...άλογά τους, γιατί στα γκάλοπ για την Περιφέρεια Αττικής δεν αναφέρουν καθόλου τον υποψήφιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης», είτε τον βάζουν τελευταίο στη λίστα των ερωτήσεων; Γιατί η πλούσια δραστηριότητα της «Λαϊκής Συσπείρωσης» δεν «περνάει» ούτε ως μονόστηλο στα Μέσα τους; Γιατί ακόμα και στα υποτιθέμενα «ντιμπέιτ» που κάνουν από τις σελίδες των εφημερίδων τους απουσιάζει ο υποψήφιος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για την Περιφέρεια; Και, τέλος, γιατί τόση μούγκα για τις τοπικές και περιφερειακές εκλογές τρεις βδομάδες πριν από τις κάλπες, πέρα από κάποια ρεπορτάζ - πληρωμένες καταχωρίσεις - για τους ...ακομμάτιστους υποψηφίους των αστικών κομμάτων; Τόσο πολύ ενοχλεί και τους ανησυχεί η πολιτική αντιπαράθεση που μόνο το ΚΚΕ «σηκώνει», για την επιλεκτική γύμνια του κρατικού μηχανισμού να προστατέψει τον λαό, με εγκληματική ευθύνη όλων διαχρονικά των κυβερνήσεων, περιφερειακών και δημοτικών αρχών; Οποιος ...ποντάρει στο «ναι», τα πήρε τα λεφτά του.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ