Παρασκευή 15 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
2023 ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ
Συγκέντρωση για να αποδοθεί στον λαό το οικόπεδο της «ΕΡΙΟΤΕΚ»

Σήμερα στις 7.30 μ.μ. Θα παρευρεθεί ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας

Σε συγκέντρωση στην «ΕΡΙΟΤΕΚ» προχωρά η «Λαϊκή Συσπείρωση» Νέας Ιωνίας σήμερα, Παρασκευή, στις 7.30 μ.μ., στο γήπεδο μπάσκετ του ΑΟ Περισσού (πλησίον του 3ου Γυμνασίου και του 6ου Λυκείου).

Θα μιλήσει ο Πέτρος Αλέπης, υποψήφιος δήμαρχος Νέας Ιωνίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Θα παρευρεθεί ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Στη Ν. Ιωνία, για την κάλυψη των μεγάλων αναγκών σε σχολικές αίθουσες, τη δημιουργία νέων σχολείων και άλλων υποδομών, μπορεί να αξιοποιηθεί ο χώρος των δεκάδων στρεμμάτων του πρώην εργοστασίου της «ΕΡΙΟΤΕΚ», που βρίσκεται στον Περισσό.

Από το 2004, όμως, το θέμα της απόκτησης από τον δήμο Ν. Ιωνίας του χώρου της πρώην «ΕΡΙΟΤΕΚ» - ο οποίος έχει χαρακτηριστεί χώρος ανέγερσης σχολείων από το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης - έχει περάσει από 40 κύματα, μετά τις επαναλαμβανόμενες προσφυγές των ιδιοκτητών, με σκοπό να αποχαρακτηριστεί από χώρος για την ανέγερση νέων σχολείων.

«Τον χώρο της "ΕΡΙΟΤΕΚ" στον Περισσό θα τον σώσει ο λαός! Ανέγερση σχολείων για όλα τα παιδιά. Καμία παραχώρηση στα αρπακτικά!», σημειώνει η «Λαϊκή Συσπείρωση».

Σχετική Ερώτηση έχει καταθέσει το ΚΚΕ προς τους υπουργούς Εσωτερικών, Υποδομών - Μεταφορών και Παιδείας - Θρησκευμάτων - Αθλητισμού, ζητώντας τη λήψη μέτρων ώστε «ο χώρος του πρώην εργοστασίου της "ΕΡΙΟΤΕΚ" στον Περισσό να απαλλοτριωθεί και να αξιοποιηθεί άμεσα για την ανέγερση νέων σχολικών μονάδων και άλλων πολιτιστικών και αθλητικών υποδομών, με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό».

Στη διάρκεια της συγκέντρωσης θα γίνει και συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ