Παρασκευή 15 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΡΓΟΛΙΔΑ
Στο επίκεντρο τα προβλήματα του νοσοκομείου και των αγροτών

Περιοδεία του υποψήφιου περιφερειάρχη Πελοποννήσου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Ν. Κουτουμάνου

Από την περιοδεία στην «AVRAMAR»
Από την περιοδεία στην «AVRAMAR»
Τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Αργους αναδείχθηκαν κατά την πρόσφατη περιοδεία που πραγματοποίησε ο Νίκος Κουτουμάνος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Από κοινού με την υποψήφια δήμαρχο, Ναυσικά Μπαβελή, τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους Θανάση Κολιζέρα, Δημήτρη Χατζηγεωργίου, Βασίλη Μπαβέλλα και τον Νίκο Διαλιάτση, υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο, επισκέφτηκαν τη διοίκηση, τους εργαζόμενους στις διοικητικές υπηρεσίες και το επιστημονικό προσωπικό, όπως και τους εργαζόμενους σε καθαριότητα, μαγειρεία, ιματισμό, πλυντήρια κ.α.

Οπως αναφέρθηκε στη συζήτηση με τη διοίκηση, η κατάσταση στο νοσοκομείο είναι πιο δύσκολη από ποτέ, με τμήματα στα πρόθυρα κλεισίματος λόγω έλλειψης προσωπικού, με κλινικές να αδυνατούν να εφημερεύσουν με ασφάλεια, με κτιριακές υποδομές επικίνδυνες για προσωπικό και ασθενείς, εξοπλισμό απαρχαιωμένο. Για την αντιμετώπιση μάλιστα των κενών δίνεται η «λύση» των συνεχών μετακινήσεων γιατρών. Επίσης, είναι ανάγκη να στελεχωθεί με μόνιμο νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό και να λειτουργήσει η Παιδιατρική Κλινική που είναι κλειστή εδώ και χρόνια.

Στις συζητήσεις με εργαζόμενους και επισκέπτες, ο Ν. Κουτουμάνος ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Πρόκειται για "ξαναμοίρασμα της τράπουλας" με τις ίδιες δομές, το ίδιο προσωπικό, τους ίδιους ή μειωμένους προϋπολογισμούς, που δεν μπορεί να δώσει λύση στα προβλήματα που προκύπτουν. Για να ανακουφιστεί το πρόβλημα στα ΤΕΠ και για να προσφέρονται ποιοτικές και σύγχρονες δωρεάν υπηρεσίες Υγείας πρέπει άμεσα να λειτουργήσουν οι δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) του νομού ενισχυμένες σε προσωπικό και χρηματοδότηση».

Κάλεσε παράλληλα σε αγώνα και διεκδίκηση, μεταξύ άλλων, για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση όλων των επικουρικών χωρίς όρους και προϋποθέσεις, επαναφορά των μισθών στα επίπεδα του 2012, 13ο και 14ο μισθό, αύξηση της χρηματοδότησης των νοσοκομείων από τον κρατικό προϋπολογισμό, να σταματήσουν οι απαράδεκτες μετακινήσεις, πλήρη ανάπτυξη της ΠΦΥ με Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία με 24ωρη λειτουργία, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας.

Συμφέρον για τη μικρομεσαία αγροτιά η ενίσχυση της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Στη σύσκεψη στον αγροτικό συνεταιρισμό ΚΑΣΟΑ, όπου και τέθηκαν τα σοβαρά προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν οι βιοπαλαιστές αγρότες της περιοχής, εκφράστηκε η έντονη δυσαρέσκεια για την πολιτική των κυβερνήσεων και των περιφερειακών αρχών.

Αναφορά έγινε στη συνεχή εκτίναξη του ήδη τεράστιου κόστους παραγωγής σε συνάρτηση με τις μειωμένες τιμές και τη μειωμένη παραγωγή σχεδόν σε όλα τα αγροτικά προϊόντα, λόγω καιρικών συνθηκών και αδυναμίας σωστής καλλιεργητικής φροντίδας, με τις απλησίαστες τιμές σε αγροεφόδια. Επισημάνθηκαν τα προβλήματα της υφαλμύρωσης της πηγής του Ανάβαλου, η εγκατάλειψη του φράγματος και των δικτύων, η μη επέκτασή τους με αποτέλεσμα πολλές περιοχές να μην έχουν νερό. Επιπλέον, η εμφάνιση ακρίδας που κατατρώει καλλιέργειες, με τις αρμόδιες υπηρεσίες να μην έχουν προβεί σε καμία ενέργεια για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Στην τοποθέτησή του ο Νίκος Κουτουμάνος κάλεσε τους ανθρώπους του μόχθου, της αγροτικής παραγωγής να γυρίσουν την πλάτη σε όλους όσοι με τις πολιτικές τους δημιουργούν συνθήκες ξεκληρίσματός τους, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων.

Τέλος, ο Ν. Κουτουμάνος επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις συσκευασίας ψαριών της «AVRAMAR» στην Επίδαυρο. Στη συνομιλία του με τους εργαζόμενους αναφέρθηκε στον κλάδο των ιχθυοκαλλιεργειών επισημαίνοντας: «Εργάζονται χιλιάδες εργαζόμενοι σε ιδιαίτερα άσχημες συνθήκες που χαρακτηρίζονται από χαμηλούς μισθούς, φαινόμενα ανασφάλιστης εργασίας, εξάπλωση της εργολαβικής δουλειάς, εντατικοποίηση, εκτελώντας βαριά εργασία χωρίς Βαρέα και Ανθυγιεινά Ενσημα. Η μεγάλη επικινδυνότητα της εργασίας αποτυπώνεται στα συχνά "ατυχήματα", μεταξύ των οποίων αρκετά σοβαρά, ακόμα και θανατηφόρα».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ