Παρασκευή 15 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΘΕΑΤΕΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΕΡΓΟ
ΛΑΜΙΑ
«Δεν ανεχόμαστε να πνιγόμαστε»

Δυναμική κινητοποίηση διεκδίκησης και αλληλεγγύης πλημμυροπαθών

«Δεν ανεχόμαστε ως κανονικότητα να πνιγόμαστε», ήταν το μήνυμα που έστειλε η δυναμική κινητοποίηση διεκδίκησης και αλληλεγγύης, που πραγματοποιήθηκε χτες το απόγευμα στη Λαμία, με πρωτοβουλία της Επιτροπής Πλημμυροπαθών από το χωριό Κόμμα Λαμίας.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν ο Κώστας Μπασδέκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», και η Ανδριάνα Μπαφούτσου, Γραμματέας της ΤΕ Φθιώτιδας του ΚΚΕ. Επίσης, συμμετείχε αντιπροσωπεία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λαμίας, με επικεφαλής τον πρόεδρο, Γιώργο Οικονόμου.

Στον χαιρετισμό της, η Κατερίνα Μακρυνιώτη, εκπρόσωπος της επιτροπής και υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Φθιώτιδας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», εξέφρασε αρχικά την αλληλεγγύη και συμπαράσταση στους πλημμυροπαθείς από τις συνοικίες της Λαμίας, τα χωριά του Δομοκού και τη Θεσσαλία. Κατήγγειλε την έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων για την προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού, επισημαίνοντας το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι στο χωριό Κόμμα από την κατασκευή του κόμβου του οδικού άξονα Ε65, που είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσει το χωριό μία φορά και να βρίσκεται διαρκώς αντιμέτωπο με τον κίνδυνο να πλημμυρίσει ξανά.

Χαιρετισμό εκ μέρους της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λαμίας απηύθυνε ο Φοίβος Ιακωβίδης, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι η προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού δεν μπορεί να λογαριάζεται ως κόστος και τονίζοντας την απαίτηση όλων των εργαζομένων και του λαού για τη στήριξη των πληγέντων και την υλοποίηση έργων προστασίας.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης έγινε συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς στη συνοικία της Μεγάλης Βρύσης Λαμίας, ενώ συνεχίζεται η πρωτοβουλία αλληλεγγύης του Εργατικού Κέντρου Λαμίας για τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες σε Φθιώτιδα και Θεσσαλία.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ