Παρασκευή 15 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ
Σενάρια διάσπασης πριν ανοίξουν οι κάλπες

Σενάρια διάσπασης πριν καλά καλά ανοίξουν οι κάλπες της Κυριακής για την ανάδειξη του νέου προέδρου διακινούνται στον ΣΥΡΙΖΑ, με τις διάφορες πλευρές να προεξοφλούν περίπου ως αναπόφευκτο αυτό το σενάριο ή τις αποχωρήσεις στελεχών του, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, στη διαδικασία για τη δημιουργία του «έτερου πόλου» της αστικής διαχείρισης.

Ενδεικτικά η Ολγα Γεροβασίλη, όταν ρωτήθηκε εάν η υποψηφιότητα Κασσελάκη διαμορφώνει σκηνικό διάσπασης στον ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε πως «καμιά φορά δεν είναι κακές οι διασπάσεις. Το 2015 υπήρξε μια διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ και τα πράγματα προχώρησαν μπροστά».

Ο Ευ. Αποστολάκης (ο οποίος συνόδευε και τον Στ. Κασσελάκη στο άθλιο σόου που έστησε στη Μακρόνησο), απαντώντας στο αν ελλοχεύει ο κίνδυνος διάσπασης, σημείωσε πως «όταν τεθεί ένα πλαίσιο που καθορίζει την προοπτική του ΣΥΡΙΖΑ, του κόμματος, αυτοί που συμφωνούν με αυτό το πλαίσιο που θα είναι και το μέλλον, θα το στηρίξουν. Αν κάποιοι διαφωνούν, ενδεχομένως να μην είναι στον ΣΥΡΙΖΑ», λέγοντας πως δεν αποκλείει το ενδεχόμενο διάσπασης, «αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και η καταστροφή. Ενδεχομένως να είναι μία κατάσταση που θα οδηγήσει σε κάποιο καλύτερο αποτέλεσμα».

Ενώ η Εφη Αχτσιόγλου ερωτώμενη για το αν υπάρχει ζήτημα αποχώρησής της από το κόμμα σε περίπτωση μη εκλογής της απαντούσε μάλλον «χλιαρά» πως «η ενότητα του κόμματος είναι για μένα αναγκαία προϋπόθεση για την επόμενη ημέρα».

Την ίδια ώρα «με το ένα πόδι» στο ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ φαίνεται ότι βρίσκονται άλλα στελέχη, όπως π.χ. η πρώην βουλευτής Α' Πειραιά, (προερχόμενη από το ΠΑΣΟΚ) Γ. Γεννιά, η οποία αποχώρησε πρόσφατα από τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως «δεν περιμένω Μεσσίες που θα αλλάξουν με ένα μαγικό ραβδάκι την κατάσταση που επικρατεί στο εσωτερικό του κόμματος».

Ζητούμενο για όλες τις πλευρές είναι η συμμετοχή, ώστε να υπάρξει «νομιμοποίηση» του όποιου προέδρου, με τον πήχη να μπαίνει στις 50 - 60 χιλιάδες στις γνωστές διαδικασίες «χυλό» που ακολουθούν όλα τα αστικά κόμματα, όπου όποιος θέλει γίνεται «μέλος για μια μέρα».

Στο μεταξύ γκάλοπ της Metron Analysis που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του Mega δίνει ποσοστό 39% στον Στ. Κασσελάκη μεταξύ εκείνων που δηλώνουν ότι «μάλλον» θα πάνε να ψηφίσουν, ενώ η Εφη Αχτσιόγλου καταγράφεται στο 31%. Οι υπόλοιποι υποψήφιοι καταγράφονται σε χαμηλά ποσοστά - στο 13% ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και στο 3% ο Νίκος Παππάς και ο Στέφανος Τζουμάκας. Ο Στ. Κασσελάκης εξασφαλίζει ένα μικρό προβάδισμα και ενόψει του δευτέρου γύρου, με 45% έναντι 44%.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ