Παρασκευή 15 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ
Ανοχύρωτος και απροστάτευτος ο λαός

Την πλήρη απουσία ολοκληρωμένου σχεδίου και υποδομών για την πρόληψη και αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων στην Ηπειρο κατήγγειλε ο Γιώργος Πρέντζας, υποψήφιος περιφερειάρχης Ηπείρου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», την περασμένη Κυριακή, με αφορμή τις πλημμύρες στη Θεσσαλία, σε μαζική εκδήλωση παρουσίασης του αντίστοιχου ψηφοδελτίου στον δήμο Ζίτσας με υποψήφια δήμαρχο την Σπυριδούλα Δαρδάνη.

Συγκεκριμένα, για τα πεπραγμένα της σημερινής περιφερειακής αρχής της ΝΔ, ο Γ. Πρέντζας υπογράμμισε ότι προχώρησε σε ελάχιστα, αποσπασματικά έργα, χωρίς μελέτες, με απευθείας αναθέσεις σε εργολάβους και με αντίθετα πολλές φορές αποτελέσματα, όπως π.χ. η κατάρρευση γεφυρών λόγω παράνομης λήψης υλικών που τις εκβαραθρώνουν ή η μεταφορά του προβλήματος αλλού. Μάλιστα, αποκάλυψε ότι οι δαπάνες τουριστικής προβολής της Ηπείρου είναι πάντα μεγαλύτερες από αυτές για αντιπλημμυρικά έργα, αφού αυτά δεν αποφέρουν κέρδος και δεν προτιμούνται από τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Στη συνέχεια υπογράμμισε ότι το επιτελικό κράτος στην Ηπειρο, για τη στελέχωση της Πολιτικής Σροστασίας σε Αρτα και Πρέβεζα, που έχουν πληγεί κατ' επανάληψη από πλημμυρικά φαινόμενα, διαθέτει μόνο έναν διευθυντή, χωρίς άλλο προσωπικό, ενώ τα τελευταία 20 χρόνια η Περιφέρεια δεν έχει αγοράσει κανένα μηχάνημα βαρέος τύπου για την Πολιτική Προστασία, μπουκώνοντας με «ζεστό» χρήμα τους εργολάβους.

Παράλληλα υπενθύμισε σειρά παρεμβάσεων στο Περιφερειακό Συμβούλιο των εκλεγμένων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για την αντιπλημμυρική προστασία, που συνάντησαν την άρνηση ακόμη και της συζήτησης του θέματος. Τέλος, κάλεσε στην οργάνωση της αλληλεγγύης στους πλημμυροπαθείς, με συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης που θα παραδοθούν μέσω του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων στους πληγέντες, και ζήτησε ο λαός της Ηπείρου να δυναμώσει τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» παντού, για να δυναμώσει ο αγώνας για άμεσα μέτρα και έργα αντιπλημμυρικής προστασίας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ