Παρασκευή 15 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΘΕΑΤΕΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΕΡΓΟ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΑΘΗΝΑΣ
Οργανώνουν την αλληλεγγύη στους Θεσσαλούς συμφοιτητές

Με οργάνωση, αλληλεγγύη και διεκδίκηση φοιτητικοί σύλλογοι σε όλη τη χώρα στέκονται έμπρακτα στο πλευρό των Θεσσαλών συμφοιτητών τους. Χτες, στα Προπύλαια έγινε μια ξεχωριστή συνάντηση, νέων από τη Θεσσαλία που σπουδάζουν σε σχολές της Αθήνας. «Είναι βαρύ να βλέπεις τον τόπο που έπαιζες μικρός να καταστρέφεται», είπε μια φοιτήτρια, μεταφέροντας τα αισθήματα άγχους, απογοήτευσης, οργής αλλά και τη συγκίνηση για την αλληλεγγύη συλλόγων και σωματείων. Γιατί, όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά, αυτές οι μέρες στις σχολές δεν είναι συνηθισμένες καθώς είναι μεγάλη η ανταπόκριση στις πρωτοβουλίες συλλογής ειδών για τους πλημμυροπαθείς. Η συνάντηση κατέληξε στη συγκρότηση ομάδας φοιτητών από τη Θεσσαλία για την οργάνωση της αλληλεγγύης και της διεκδίκησης το επόμενο διάστημα.

Πρώτος σταθμός, το σημερινό συλλαλητήριο των σωματείων και αμέσως επόμενος η συμμετοχή στην αποστολή αλληλεγγύης σωματείων και φορέων στις πληγείσες περιοχές. Τέλος, αποφάσισαν να οργανωθούν δράσεις ενημέρωσης μέσα στις σχολές.

Στο πλαίσιο της δράσης και διεκδίκησης που αναπτύσσουν φοιτητικοί σύλλογοι για τους Θεσσαλούς συμφοιτητές τους, οι φοιτητικοί σύλλογοι Φιλοσοφικής και Οικοτρόφων ΕΚΠΑ προχώρησαν σε κινητοποιήσεις κόντρα στην έξωση πλημμυροπαθούς φοιτητή από τη φοιτητική εστία του Πανεπιστημίου. Μετά από τις ταυτόχρονες κινητοποιήσεις και παρεμβάσεις των Συλλόγων, που έφτασαν μέχρι και στον αντιπρύτανη φοιτητικής μέριμνας του ΕΚΠΑ, οι φοιτητές πέτυχαν να αποσπάσουν δέσμευση από τη διοίκηση της Εστίας ότι ο φοιτητής θα μπορέσει να καταθέσει αίτηση ορκωμοσίας και ότι θα παραμείνει στην Εστία για όσο χρειαστεί.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ