Τρίτη 29 Γενάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αύριο η δίκη για την κινητοποίηση στο άγαλμα του Τρούμαν

Κάλεσμα σε κινητοποίηση στις 9 π.μ. στα Δικαστήρια από φοιτητικούς συλλόγους

Από το όργιο καταστολής ενάντια στην αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση τον περασμένο Απρίλη

Eurokinissi

Από το όργιο καταστολής ενάντια στην αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση τον περασμένο Απρίλη
Αύριο, Τετάρτη 30 Γενάρη, πραγματοποιείται η εξ αναβολής δίκη των δύο φοιτητών που διώκονται για τη συμμετοχή τους στην αντιπολεμική κινητοποίηση φοιτητικών συλλόγων, μαθητών και εργαζομένων στο άγαλμα του μακελάρη Τρούμαν. Οι φοιτητές που σέρνονται σε δίκη με στημένο κατηγορητήριο, συμμετείχαν στο συλλαλητήριο στις 16 Απρίλη 2018 ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στη Συρία και τη συμμετοχή της κυβέρνησης στα επικίνδυνα σχέδια στην περιοχή.

Να δώσουν το «παρών» στα Δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, στο κτίριο 7, όπου δικάζονται οι φοιτητές, αύριο στις 9 π.μ., καλούν Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αττικής. «Απαιτούμε εδώ και τώρα να αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες εναντίον των διωκόμενων φοιτητών!», σημειώνουν σε ψηφίσματά τους οι Σύλλογοι Φιλοσοφικής, Ιστορικού - Αρχαιολογικού, Δασκάλων, Νηπιαγωγών, Βιολογικού, Φυσικού, Νομικής, Οικονομικού, Πολιτικού, Τουρκικών Σπουδών, Νοσηλευτικής του ΕΚΠΑ, Αρχιτεκτόνων, Χημικών - Μηχανικών, Μεταλλειολόγων, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Νέων Εστιών ΕΜΠ, ΣΕΤ ΠΑΔΑ και ΣΕΥΠ.

Οπως αναφέρουν, «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει μετατρέψει τη χώρα μας σε ΝΑΤΟικό ορμητήριο, μπλέκοντας το λαό και τη νεολαία σε επικίνδυνα σχέδια. Δίνει πάτημα στους φονιάδες του ΝΑΤΟ να βομβαρδίζουν λαούς, να σπέρνουν το θάνατο, δίνοντας βάσεις, συμμετέχοντας σε ΝΑΤΟικές επιχειρήσεις κ.α. Ταυτόχρονα, πρωτοστατεί στην ευρωΝΑΤΟική ολοκλήρωση των Βαλκανίων με τη συμφωνία των Πρεσπών, φέρνει ακόμα περισσότερο το ΝΑΤΟ στην περιοχή για να εξασφαλιστούν τα ενεργειακά και επιχειρηματικά σχέδια των μονοπωλίων, αδιαφορώντας για την ευημερία και την ειρήνη στην περιοχή.

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση αποδεικνύει την υπόκλισή της στους φονιάδες των λαών, χτυπώντας και καταστέλλοντας όποιον σηκώνει το κεφάλι, όποιον δεν συμβιβάζεται, δεν δέχεται η χώρα του να συμμετέχει σε πολεμικές επεμβάσεις. Γι' αυτό και σέρνει σε δίκη τους δύο συμφοιτητές μας με ανυπόστατες κατηγορίες, επειδή τόλμησαν να αμφισβητήσουν τα ιμπεριαλιστικά σχέδιά της με τους φονιάδες των λαών!

Είναι βαθιά γελασμένη! Ο αυταρχισμός και οι άδικες διώξεις δεν μας φοβίζουν! Αλλωστε, αυτό αποδεικνύουν οι εκατοντάδες αποφάσεις καταδίκης της σύλληψης των δύο αγωνιστών από φοιτητικούς συλλόγους, σωματεία εργαζομένων, καθώς και οι μαζικές παραστάσεις διαμαρτυρίας με αίτημα την αθώωσή τους! Η νέα γενιά δεν κάνει βήμα πίσω από τις σύγχρονες ανάγκες της, από το δικαίωμά της να ζει ειρηνικά, με φιλία και αλληλεγγύη για όλους τους λαούς», σημειώνεται στα ψηφίσματα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δράση ενάντια στα πολεμικά σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ(11/10/2019)
Σήμερα η δίκη των αγωνιστών φοιτητών για την κινητοποίηση στο Αγαλμα Τρούμαν(19/6/2019)
Την Τετάρτη η δίκη των φοιτητών για την κινητοποίηση στο Αγαλμα του Τρούμαν(14/6/2019)
Οι σύλλογοι να κάνουν δική τους υπόθεση τις εκλογές στις 23 Μάη(18/4/2012)
Ποινικοποιούν την αντιιμπεριαλιστική δράση(6/5/2008)
Συμπαράσταση στους διωκόμενους φοιτητές της ΦΕΕΜΠ(1/4/1999)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org