Τρίτη 29 Γενάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνεχίζονται οι διεργασίες στο πολιτικό σκηνικό

Παρουσία του πρωθυπουργού πραγματοποιήθηκε χτες σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας η εκδήλωση με τίτλο «Προοδευτική συμμαχία για δημοκρατική και κοινωνική Ευρώπη - Οχι στον νεοφιλελευθερισμό και την ακροδεξιά οπισθοδρόμηση - Η πρόκληση των ευρωεκλογών», με αφορμή τον απολογισμό του έργου του Δ. Παπαδημούλη. Η εκδήλωση εντάσσεται στις διεργασίες που επιταχύνονται στο αστικό πολιτικό σκηνικό, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ρίχνει το χαρτί της «συγκρότησης προοδευτικού πόλου», σε μια νέα επιχείρηση εγκλωβισμού του λαού σε κάλπικες διαχωριστικές γραμμές, γύρω από το δίπολο «πρόοδος - συντήρηση», δηλαδή στο βολικό για το Μαξίμου σχήμα, πάνω στο οποίο καλεί ήδη να τοποθετηθούν οι υπόλοιπες δυνάμεις της σοσιαλδημοκρατίας, όπως το ΚΙΝΑΛ.

Ενδεικτικά της... προοδευτικότητας του υπό συγκρότηση πόλου ήταν και τα όσα επανέλαβε στην ομιλία του ο Αλ. Τσίπρας αναφερόμενος στη ΝΑΤΟική συμφωνία των Πρεσπών και επικαλούμενος τις «δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις της Ευρώπης» που τη χαιρέτισαν, δηλαδή όλους τους αξιωματούχους που έχουν τα χέρια τους βουτηγμένα στο αίμα των λαών. Αλλά και τα όσα είπε για το πώς η «αριστερά» από κοινού με την υπόλοιπη ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία θα συμβάλει στην «αναγεννητική διαδικασία» της ιμπεριαλιστικής ΕΕ.

Καταγγελίες από Καμμένο και Θεοδωράκη

Στο μεταξύ, συνεχίζεται ο θόρυβος των διεργασιών στο αστικό πολιτικό σκηνικό που υποδαύλισε η συμφωνία των Πρεσπών, καθώς η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού ουσιαστικά διαλύθηκε, ενώ άδηλο είναι το μέλλον της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ αφού, σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής, για να διατηρηθεί απαιτούνται 5 βουλευτές, όλοι εκλεγμένοι με το ίδιο κόμμα, προϋπόθεση που δεν συντρέχει αυτήν τη στιγμή. Θέμα ημερών είναι η παραίτηση του Θ. Παπαχριστόπουλου, τη θέση του οποίου θα καταλάβει ο Τ. Κουίκ, που επίσης έχει αποχωρήσει απ' τους ΑΝΕΛ. Αμφότεροι φέρεται να βολιδοσκοπούνται απ' το Μαξίμου είτε για συμμετοχή στο νέο κυβερνητικό σχήμα, καθώς επίκειται ανασχηματισμός, είτε για τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ για τις επόμενες εκλογές.

Ο Π. Καμμένος, μιλώντας χτες στον ΑΝΤ1, κατήγγειλε ότι «όλη η ιστορία των Σκοπίων είναι μια μπίζνα» και επιβεβαίωσε αλισβερίσια κάθε είδους στο παρασκήνιο, λέγοντας πως «ο Τσίπρας μού είχε προτείνει να κάνουμε κόμμα μαζί του και να είμαι στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Τσίπρας έστησε τη διάλυση της ΚΟ των ΑΝΕΛ», ενώ απείλησε ότι αν διαλυθεί η ΚΟ των ΑΝΕΛ, «η εξέλιξη δεν θα είναι ομαλή», προσθέτοντας: «Γαία πυρί μειχθήτω». Την ίδια ώρα βέβαια καυχιόταν για τη συμβολή του στους ευρωατλαντικούς σχεδιασμούς λέγοντας πως αυτά τα τέσσερα χρόνια της συγκυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ, «τους έχω δέσει με τέτοιες συμφωνίες με τις ΗΠΑ που δεν μπορούν να κουνηθούν»!

Παρεμφερείς καταγγελίες έκανε και ο επικεφαλής του Ποταμιού, Στ. Θεοδωράκης, στον τηλεοπτικό σταθμό «Open» καταγγέλλοντας πως «ο Δανέλλης έφυγε από το Ποτάμι κατ' εντολήν του ΣΥΡΙΖΑ» και σημειώνοντας πως ο βουλευτής «είχε πει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να πάει στην κυβερνητική πλειοψηφία», και αντίστοιχα «ο κ. Ψαριανός και ο κ. Αμυράς έφυγαν κατ' εντολήν της ΝΔ».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ