Τρίτη 29 Γενάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πήραν απάντηση οι αθλιότητες

Στο γνωστό κυβερνητικό ντορό των τελευταίων ημερών, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης, καλεσμένος χτες στην ΕΡΤ1, επιχείρησε με διάφορες αθλιότητες και λαθροχειρίες να διαστρεβλώσει τη διαχρονική θέση του ΚΚΕ για το ζήτημα της ΠΓΔΜ, επικαλούμενος μάλιστα τον Χαρίλαο Φλωράκη!

Παρέμβαση για τα όσα είπε έκανε στην ΕΡΤ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, δίνοντας πληρωμένη απάντηση.

«Ο κ. Παπαδημούλης πέρα από τα υπόλοιπα που είπε, είπε τι έλεγε ο Χαρίλαος τότε και τι λέμε εμείς σήμερα. Θα ήθελα να σας πω, και στον κ. Παπαδημούλη και σε εσάς, ότι καλό θα είναι ο κ. Παπαδημούλης να θυμηθεί τι έλεγε ο Συνασπισμός τότε. Και τι έλεγε ο μέντοράς του ο πολιτικός, ο "πατριάρχης" δηλαδή του οπορτουνισμού, ο Κύρκος, το 1992. Οταν ο Συνασπισμός συμμετείχε "ψυχή τε και σώματι" στα συλλαλητήρια, κάτω από το σύνθημα "Η Μακεδονία είναι μία και ελληνική", όταν έλεγε ότι το ΚΚΕ είναι "εκτός εθνικού κορμού και στα όρια της νομιμότητας"», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο Θανάσης Παφίλης τόνισε ακόμη ότι «το ΚΚΕ και ο Χαρίλαος Φλωράκης έλεγε ό,τι λέει και σήμερα. Πρώτον, έλεγε ότι το κύριο στα Βαλκάνια δεν είναι το όνομα - γιατί με το όνομα πορευόταν και ο Συνασπισμός τότε - αλλά είναι η επέμβαση του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια. Δεύτερον, σε ό,τι αφορά το όνομα, έλεγε ότι στο όνομα μπορεί να βρεθεί λύση με μία ονομασία με καθαρά γεωγραφικό προσδιορισμό. Τρίτον, έλεγε ότι υπάρχουν θέματα που έχουν να κάνουν με τους αλυτρωτισμούς, όπως "μακεδονική μειονότητα" - "μακεδονική εθνότητα", ξαναθυμίζω σε όλους αυτούς που βρώμικα κάνουν ότι δεν το θυμούνται, μιλούσαμε για σλαβομακεδονική γλώσσα και σλαβομακεδονική εθνότητα ή θα μπορούσε να είναι εθνότητα της Βόρειας Μακεδονίας. Αυτά ακριβώς λέμε και σήμερα».

«Για φανταστείτε εσείς ποτέ ο Χαρίλαος Φλωράκης να ήταν υπέρ της ένταξης στο ΝΑΤΟ», πρόσθεσε ο Θ. Παφίλης, υπογραμμίζοντας ότι «δεν υπάρχει ούτε ένα κόμμα που είναι αριστερό ή που θέλει να ονομάζεται αριστερό σε όλο τον κόσμο που να είναι υπέρ της διεύρυνσης του ΝΑΤΟ και υπέρ του ΝΑΤΟ συνολικά. Ο ΣΥΡΙΖΑ, που ψεύτικα λέει ότι είναι αριστερός, είναι αυτός σήμερα που είναι ο αγγελιοφόρος του ΝΑΤΟ, γιατί η συμφωνία γι' αυτό έγινε, για να μπει η γειτονική χώρα στο ΝΑΤΟ. Και εμείς επαναλαμβάνουμε ότι η είσοδος στο ΝΑΤΟ, μαζί με όλα τα υπόλοιπα, θα δημιουργήσει μια κατάσταση η οποία θα είναι πολύ επικίνδυνη για τους λαούς της περιοχής. Αυτή είναι η αλήθεια».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αναδείχτηκε σε λαϊκό ηγέτη μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ και τους αγώνες του(2015-05-22 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις στη μνήμη του Χ. Φλωράκη(2010-07-16 00:00:00.0)
Εβλεπε πολύ μακριά ο Χαρίλαος Φλωράκης(2008-07-22 00:00:00.0)
ΑΜΑ ΔΕΝ ΨΑΞΕΙΣ ΔΕ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ(2005-05-28 00:00:00.0)
Ηταν δικός μας άνθρωπος(2005-05-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ