Τρίτη 29 Γενάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αποχαιρέτησαν τον σ. Τάκη Γιαννούκα

Με βαθιά θλίψη, σύντροφοί του, συγγενείς και φίλοι αποχαιρέτησαν τον σύντροφο Τάκη Γιαννούκα που κηδεύτηκε στη Λάρισα, το Σάββατο 26 Γενάρη.

Ο Τάκης Γιαννούκας, που γεννήθηκε πριν από 88 χρόνια στη Ραψάνη της Λάρισας, σχεδόν σε όλη του τη ζωή, έθεσε τον εαυτό του στην υπηρεσία του λαού μέσα από διάφορες θέσεις του κινήματος και πάντα ως μέλος του ΚΚΕ.

Από την πτώση της δικτατορίας πρωτοστάτησε στη συγκρότηση των Οργανώσεων του Κόμματος στην πόλη και την ύπαιθρο της Λάρισας. Από το 1959 δραστηριοποιήθηκε στο κίνημα των επαγγελματοβιοτεχνών. Διατέλεσε μέλος και αργότερα πρόεδρος του ΔΣ του Σωματείου Επιπλοποιών Λάρισας, πρόεδρος για αρκετά χρόνια του ΔΣ της Ομοσπονδίας ΕΒΕ, πρωτοστάτησε για τη δημιουργία του Επαγγελματοβιοτεχνικού Επιμελητηρίου Λάρισας, του οποίου υπήρξε για μια δεκαετία πρόεδρος. Από το 1978 έως το 1986 εκλεγόταν δημοτικός σύμβουλος Λάρισας με το συνδυασμό του Αλέκου Χονδρονάσιου και του Αριστείδη Λαμπρούλη. Υπήρξε, επίσης, υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στο νομό της Λάρισας και υποψήφιος δήμαρχος Κάτω Ολύμπου, με το ψηφοδέλτιο που στήριζε το ΚΚΕ. Τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιήθηκε στο Σωματείο Συνταξιούχων ΤΕΒΕ, όπου διατέλεσε πρόεδρος.

Τον επικήδειο εκφώνησε ο Πέτρος Κρίκης, μέλος της ΕΠ Θεσσαλίας του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Λάρισας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», ο οποίος αναφέρθηκε στη ζωή και τη δράση του, επισημαίνοντας ότι ήταν αγαπητός από τους ανθρώπους του μόχθου γιατί καθημερινά βρισκόταν δίπλα τους, νοιαζόταν για κάθε πρόβλημα, πάσχιζε για τη λύση τους. Καταλήγοντας σημείωσε ότι στα χνάρια του «βαδίζουν πολλοί και αποφασισμένοι. Ιδιαίτερα νέοι που μάχονται κόντρα στο ρεύμα της εποχής, της μοιρολατρίας και της υποταγής, για μια κοινωνία ανώτερη, απαλλαγμένη από την εκμετάλλευση και τη φτώχεια, για μια κομμουνιστική κοινωνία όπως και συ την ονειρεύτηκες».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ