Τρίτη 29 Γενάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
2019 ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
ΖΩΓΡΑΦΟΥ
Κάλεσμα στήριξης στη «Λαϊκή Συσπείρωση» σε δήμο και Περιφέρεια

Επιτυχημένη ήταν η πρώτη εκδήλωση για τις τοπικές και περιφερειακές εκλογές στου Ζωγράφου, το απόγευμα της Κυριακής 27/1, με ομιλητές τον Θέμη Γκιώνη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, και τον Ανδρέα Καραβίδα, υποψήφιο δήμαρχο Ζωγράφου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Χρήστος Τσιντζιλώνης, πρόεδρος της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, και ο Λάζαρος Κυρίτσης, αντιπρόεδρος της ΠΕΚΑΜ. Επίσης, ο δήμαρχος Καισαριανής και εκ νέου υποψήφιος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Ηλίας Σταμέλος, καθώς και η Αγλαΐα Κυρίτση, υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Β. Αιγαίου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Ο Θ. Γκιώνης αναφέρθηκε στις πολιτικές εξελίξεις και πιο ειδικά στη συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ, αναδεικνύοντας το ΝΑΤΟικό της περιεχόμενο και τονίζοντας ότι αποτελεί μια συμφωνία εχθρική για τους λαούς και των δύο χωρών, για όλους τους λαούς της περιοχής. Ταυτόχρονα, ανέδειξε ότι τα ψίχουλα που υπόσχεται η κυβέρνηση είναι αποτέλεσμα των αγώνων του λαού, στους οποίους πρωτοστάτησε το ΚΚΕ, αλλά κι αυτά είναι ελάχιστα μπροστά στις ανάγκες του λαού, μπροστά στις περικοπές που έγιναν στα χρόνια της κρίσης. Συνεχίζοντας τόνισε ότι η «έξοδος από τα μνημόνια», που προπαγανδίζει η κυβέρνηση, δεν αναιρεί κανένα μνημονιακό νόμο, δεν επιστρέφει πίσω τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις που χάθηκαν όλα αυτά τα χρόνια. Εκλεισε την ομιλία του υπογραμμίζοντας την ανάγκη να εκφραστεί η ισχυροποίηση του ΚΚΕ παντού, σε όλες τις εκλογικές μάχες, στις ευρωεκλογές, στις Περιφέρειες και τους δήμους.

Η δημοτική αρχή του ΣΥΡΙΖΑ εφάρμοσε κατά γράμμα την αντιλαϊκή πολιτική στο δήμο

Ο Ανδρέας Καραβίδας
Ο Ανδρέας Καραβίδας
Στην ομιλία του ο Ανδρέας Καραβίδας αναφέρθηκε στη θητεία της δημοτικής αρχής του ΣΥΡΙΖΑ στην πόλη του Ζωγράφου, τονίζοντας ότι εφάρμοσε κατά γράμμα την κυβερνητική αντιλαϊκή πολιτική στο επίπεδο του δήμου. Χαρακτηριστικά είπε: «Παρουσιάζουν πλεονάσματα στα ταμεία του δήμου ύψους πάνω από 16.000.000 ευρώ, που δεν πήγαν σε καμία από τις ανάγκες που παρουσιάστηκαν. Φέτος τον Αύγουστο, 300 παιδιά έμειναν εκτός παιδικών σταθμών από τα 950 που έκαναν αίτηση και άλλα τόσα που δεν έκαναν καν αίτηση. Το ποσό των 115.000 ευρώ που χρειάζεται για να καταργηθούν τα τροφεία φάνταζε τεράστιο, μπροστά στα δεκάδες χιλιάδες ευρώ που δίνονται σε δευτερεύουσας προτεραιότητας έργα και δραστηριότητες. Νέοι και σύγχρονοι παιδικοί σταθμοί ούτε για δείγμα, ειδικά μετά το πρόβλημα που προέκυψε...».

Συνεχίζοντας για τα πεπραγμένα της διοίκησης ΣΥΡΙΖΑ στο δήμο, είπε μεταξύ άλλων: «Στήριξε τις απολύσεις των συμβασιούχων εργαζομένων από την καθαριότητα, προβαίνοντας σε άθλιες επιθέσεις τις μέρες των κινητοποιήσεών τους. Η διοίκηση Καφατσάκη, σε έναν πολύ μεγάλο δήμο όπως ο δικός μας, έχει υιοθετήσει τη μερική απασχόληση, με πάνω από το 30% των δημοτικών υπαλλήλων να είναι με 8μηνες συμβάσεις, με "κοινωφελή εργασία", δηλαδή με εργασιακές σχέσεις - λάστιχο, μισθούς πείνας και δουλειά που μέχρι να τη μάθεις έχεις απολυθεί για να έρθει ο επόμενος και να ανακυκλώσει την ανεργία. Φέτος οι εργαζόμενοι της "κοινωφελούς εργασίας" είναι γύρω στους 220, όταν το μόνιμο προσωπικό στο δήμο μετά βίας ξεπερνάει τους 200... Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι η εντατικοποίηση της εργασίας στις δημοτικές υπηρεσίες, με σαφές κόστος στην υγεία των εργαζομένων. Ο δήμος Ζωγράφου έχει το δικό του μαύρο μερίδιο στον κατάλογο των δεκάδων νεκρών εργαζομένων στους ΟΤΑ τα τελευταία χρόνια, με ήδη 2 νεκρούς το τελευταίο διάστημα. Χαρακτηριστικά εδώ να αναφέρουμε ότι οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του δήμου μας δεν λάμβαναν συστηματικά τα μέτρα ατομικής προστασίας για πάνω από 10 χρόνια!».

Ο υποψήφιος δήμαρχος έκλεισε την ομιλία του καλώντας σε συμπόρευση με το ΚΚΕ, για να ενισχυθεί στο δήμο και στην Περιφέρεια η λαϊκή αντιπολίτευση στην εφαρμοζόμενη πολιτική, ώστε να παλεύει από καλύτερες θέσεις το εργατικό - λαϊκό κίνημα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ