Πέμπτη 26 Μάρτη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Αμεση μείωση της ύλης και πρόσβαση όλων στην τηλεκπαίδευση!

Eurokinissi

Την αβεβαιότητα και την αγωνία των μαθητών της Γ' Λυκείου που δεν γνωρίζουν ακόμα ούτε την ημερομηνία των πανελλαδικών εξετάσεων ούτε την ύλη τους, ενώ τα στελέχη του υπουργείου Παιδείας αναφέρονται στο θέμα με διαφορετικές δηλώσεις κάθε μέρα, σχολιάζει σε ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας. Μιλάει ακόμα για τα τεράστια προβλήματα της τηλεκπαίδευσης, η οποία στην ουσία δεν έχει ξεκινήσει, αφού το σύστημα «πέφτει» διαρκώς ή «σέρνεται», ενώ πολλοί μαθητές δεν έχουν τα τεχνικά μέσα για να το παρακολουθήσουν ή δεν φτάνουν τα μέσα μιας οικογένειας για τηλεργασία των γονιών και τηλεκπαίδευση των παιδιών τους.

Με δεδομένα τα παραπάνω, η Συντονιστική Επιτροπή των Μαθητών απαιτεί:

  • «Να μειωθεί κατά πολύ και να ανακοινωθεί άμεσα η ύλη της φετινής Γ' ΓΕΛ στις πανελλαδικές. Είναι το ελάχιστο που μπορεί να ανακουφίσει από το άγχος όσους δίνουμε φέτος πανελλαδικές. Αυτό να είναι το πρώτο μέτρο που θα πάρει το υπουργείο. Δεν γίνεται να λένε πως η τηλεκπαίδευση είναι για επανάληψη, αλλά να μη μειώνουν ταυτόχρονα την ύλη.
  • Να εξασφαλιστούν τώρα όλα τα απαραίτητα μέσα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, ώστε να συμμετέχουν ισότιμα όλα τα παιδιά στην τηλεκπαίδευση. Αυτό σημαίνει: Δωρεάν σύνδεση γρήγορου internet και εξασφάλιση Η/Υ ή tablet για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που δεν έχουν. Διαφορετικά, είναι σαν να αποκλείονται ακόμα περισσότερο από την ισότιμη συμμετοχή στις πανελλαδικές χιλιάδες μαθητές που δεν έχουν την απαραίτητη οικονομική δυνατότητα.
  • Να υπάρξει με όσο πιο συγκεκριμένο τρόπο γίνεται επίσημη ανακοίνωση τι θα γίνει με τις πανελλαδικές. Δεν γίνεται κάθε μέρα η υπουργός και η υφυπουργός Παιδείας να λένε διαφορετικά γενικόλογα. Μόλις ομαλοποιηθεί η κατάσταση να είναι πρώτη μέριμνα του υπουργείου να πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις.
  • Να μην δοθούν φέτος ενδοσχολικές, προαγωγικές εξετάσεις στις υπόλοιπες τάξεις λόγω των συνθηκών. Να γίνεται η προαγωγή μας με τους βαθμούς τριμήνων/ τετραμήνων. Δεν γίνεται να δώσουμε ενδοσχολικές όταν δεν έχουμε διδαχθεί όλη την ύλη.
  • Να γίνει έκτακτη ενισχυτική διδασκαλία όταν ανοίξουν τα σχολεία για τους μαθητές που δεν πάνε φροντιστήρια».
Live chat

Η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας παίρνει επίσης την πρωτοβουλία να πραγματοποιεί αυτό το διάστημα της πανδημίας live chat με τους μαθητές σε όλη την Ελλάδα, μέσω του λογαριασμού της στο instagram.

Μαθητές, εκλεγμένα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής, θα απαντούν σε ερωτήσεις μαθητών σχετικά με τον κορονοϊό και την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα σχολεία. Για να συνεχίσει να ακούγεται δυνατά η φωνή των μαθητών!

Η πρώτη «συζήτηση» θα ανέβει την Παρασκευή 27/3.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ