Τρίτη 25 Γενάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Καταγγέλλει την απόπειρα τρομοκράτησης των μαθητών που αγωνίζονται

Σε συνεδριάσεις 15μελών και συνελεύσεις σχολείων καθώς και σε μέρα πανελλαδικής δράσης των μαθητών την Παρασκευή 28 Γενάρη, με τοπικές πορείες σε δήμους, Περιφέρειες και Δευτεροβάθμιες Διευθύνσεις κ.ά. καλεί η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας με σκοπό την κλιμάκωση και τη συνέχεια του αγώνα των μαθητών για την ασφάλεια στα σχολεία και τα μορφωτικά τους δικαιώματα. «Το δίκιο και η οργάνωση του αγώνα μας είναι η δικιά μας δύναμη. Καλούμε καθηγητές, γονείς και όλο τον λαό στο πλευρό μας», επισημαίνει.

Να σημειωθεί ότι η υπουργός Παιδείας σε συνέντευξή της την Κυριακή απέρριψε το ενδεχόμενο να μειωθεί η ύλη των πανελλαδικών εξετάσεων, που ήταν ένα από τα αιτήματα των μαθητών, ισχυριζόμενη ότι φέτος δεν κλείνουν τα σχολεία και παραγνωρίζοντας ότι τα σχολεία υπολειτουργούν καθώς δεν έχει πάρει τα μέτρα που ζητούν εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές.

Με το σύνθημα «Webex, αστυνομία και απειλές... δεν θα φιμώσετε τους μαθητές!» η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας απαντά και στις απόπειρες τρομοκράτησης των μαθητών οι οποίοι βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, που πήραν διάφορες μορφές: Ομάδες ΔΙ.ΑΣ. να γυρνούν έξω από τα σχολεία, προσαγωγές μαθητών για καταλήψεις, αστυνομικές δυνάμεις με διευθυντές που με κόφτη σπάνε τις αλυσίδες, υποχρέωση των καθηγητών, που κατά χιλιάδες αντιδρούν, να κάνουν Webex και να βάζουν απουσίες, κόντρα στις συλλογικές αποφάσεις των μαθητών, «αγανακτισμένους γονείς» που φωνάζουν για τις χαμένες διδακτικές ώρες... ακόμα και φασιστικές ομάδες να σκίζουν πανό και να σβήνουν μαθητικά συνθήματα.

Απέναντι σε αυτά η Συντονιστική σχολιάζει ότι η κυβέρνηση δεν έδειξε την ίδια ευαισθησία για τις χαμένες διδακτικές ώρες από τα κενά εκπαιδευτικών ή για την πρόσβαση όλων των παιδιών στην τηλεκπαίδευση πέρσι που ήταν υποχρεωτική και δεν έδειξε «την ίδια ταχύτητα για να έρθουν στα σχολεία μας τεστ, μάσκες, προσωπικό και υλικά καθαριότητας αντί για αστυνομία και εισαγγελείς»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ